Láss csodát! Így vehetsz részt Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén

Elindult a jegyértékesítés a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra. Szuperhősök lesznek a pályán, és hétköznapi hősök a lelátókon: fél áron láthatja a csodát, aki sportol.



Megosztás
Szerző: MM
Létrehozva: 2022.12.12.
Budapest jegy világbajnokság

250 nappal a verseny kezdete előtt eldördült a startpisztoly és megkezdődött a jegyértékesítés Magyarország történetének legnagyobb sporteseményére. A 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságot augusztus 19–27. között rendezik meg a vadonatúj Nemzeti Atlétikai Központban.

A Nemzeti Atlétikai Központ
A Nemzeti Atlétikai Központ – Fotó: Nemzeti Sport

A vb szervezői egy, a világon egyedülálló akcióval is készülnek: aki sportol, fél áron láthatja a csodát!

– Mi nemcsak a pályán akarunk csodát látni, hanem a pályán kívül is. Nem csak szuperhősöket akarunk látni Budapesten, hanem hétköznapi hősöket szerte az országban. Azt szeretnénk, ha az atlétikai világbajnokság hatására megsokszorozódna a hétköznapi hősök száma. Nekik nem kell világcsúcsot dönteniük, nekik a saját határaikat kell túlszárnyalniuk. 

Ezért indítottuk el a szurkolói klubot azoknak a hétköznapi hősöknek, akik legyőzik a lustaságukat, felkelnek a fotelből, és sportolni, mozogni, például futni kezdenek.

Kiválasztottunk csaknem 40 sporteseményt az ország minden megyéjéből és ehhez hozzávettünk még 8 egyéni kihívást, amelyeket ha bárki teljesít, nem csak egészségesebb lesz, de fél áron vehet jegyet a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságra

– mondta el Németh Balázs, a Budapest 2023 Zrt. vezérigazgatója.

A hetkoznapihos.hu internetes oldalon megtalálható minden szükséges információ a Hétköznapi hős eseménysorozatról és ahol 2023. január 1-től lehet regisztrálni a kedvezményekért. Minden egyes teljesítés után 4 kedvezményes jegy vásárolható. A teljesítések száma korlátlan. A programban szerepelnek szabadidősport-rendezvények, köztük ismert futóversenyek, a Balaton-átúszás, kerékpárversenyek és olyan egyéni kihívások is, amelyek bárhol teljesíthetők.

Ennyibe kerülnek a jegyek

A 9 napos budapesti atlétikai vb jegyei (külön-külön az 5 délelőtti és 9 esti programra) elérhetőek online a jegy.atletikaivilagbajnoksag.hu oldalon, illetve megvásárolhatók az Eventim jegyirodáiban és partnereinél országszerte. Délelőttönként egységesen 3000 forint a jegyár, míg esténként hétköznapokon 6900 és 18 900 forint, hétvégén pedig 8900 és 22 900 forint közötti összegért kaphatóak.

Három bérlettípust is összeállítottak a szervezők, amelyek közül az első a verseny első hétvégéjére (21 400–46 600 forint), a második a záró hétvégére (29 400–67 200 forint), a harmadik pedig a vb összes napjára érvényes (69 700–164 100 forint).

25 százalékos kedvezményt vehetnek igénybe a családok, a 18 év alattiak és a 65 év felettiek, kerekesszékkel pedig előzetes regisztrációval ingyen látogatható a világbajnokság.

Hat versenyt (a Hősök teréről startoló és célba érő férfi és női maratont, illetve a 20 és 35 kilométeres gyaloglást) Budapest belvárosában rendezik, ezeknek a versenyeknek a megtekintése ingyenes.

A világbajnokság minden estéjén rendeznek döntőket, és minden este szurkolhatunk majd magyar atlétának is, köszönhetően annak, hogy várhatóan rekordszámú, akár 20-25 tagú is lehet a magyar válogatott. Köztük lesznek például a 2022-es müncheni Európa-bajnokság magyar érmesei: Halász Bence, aki idén törte át a 80 méteres álomhatárt és lett ezüstérmes kalapácsvetésben, Kozák Luca, aki országos rekordot döntve érte el élete legnagyobb sikerét 100 méteres gátfutásban és nyert szintén ezüstöt, valamint Madarász Viktória, aki országos csúccsal ért be harmadikként 35 kilométeres gyaloglásban.

A világbajnokság szlogenje – Láss Csodát! – egyszerre utal arra, hogy Magyarország történetében még sosem rendeztek ilyen nagy sporteseményt, arra, hogy milyen csodálatos az a teljesítmény, amelyet az atlétika szuperhősei mutatnak be folyamatosan feszegetve az emberi teljesítőképesség határait, és végül arra, hogy mindezt élőben láthatjuk Budapesten.

 

Top hírek









Hírlevél-feliratkozás