Földrengés: Marco Rossi embere bajban van, sokkoló döntést hozott a török klub





Szomorú hírt közölt a török futballklubokat tömörítő szervezet elnöke. Ali Koc bejelentette, visszalép a török labdarúgó-bajnokságtól az élvonalbeli Hatayspor, ahol többek között a 13-szoros magyar válogatott Varga Kevin is játszik.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2023.02.10.
Törökország labdarúgás földrengés

Jelenleg szünetel a török labdarúgó-bajnokság a hétfő hajnali tömegkatasztrófát okozó földrengés miatt. A leginkább érintett klub, a Hatayspor sokkoló döntést hozott, bejelentette, a folytatástól függetlenül már nem vesz részt a hátralevő fordulókban.

Hatay tartományát romba döntötte a földrengés – Fotó: Erdem Sahin

A Hatayspor levélben tájékoztatott minket arról, hogy nem lép pályára az idény hátralévő részében, és ha a Gaziantep együttese is így dönt, akkor tizenhét csapattal folytatjuk az idényt

– jelentette be Ali Koc, a török futballklubokat tömörítő szervezet elnöke Mehmet Buyukeksivel, a török futballszövetség (TFF) elnökével közösen tartott sajtótájékoztatóján.

Gaziantep tartomány a földrengés epicentrumának közelében található, így ott komoly károkat okozott a természeti katasztrófa. A Gaziantep a 10., a Hatayspor a 14. helyen áll a török bajnokságban. Utóbbi klubot erősíti a 13-szoros magyar válogatott támadó, Varga Kevin is. A szélső szerencsére jól van, ugyanis a katasztrófa idején Magyarországon, Debrecenben tartózkodott, jövője így azonban roppant bizonytalanná vált. A 26 éves futballista idén 11 bajnokin szerepelt és egy gólpasszt adott.

Csapattársa, a ghánai válogatott szélsője, Christian Atsu bár úgy tűnt, előkerült a romok alól, később azonban cáfolták a hírt, így továbbra is az eltűntek listáján szerepel. Az Anadolu helyi hírügynökség beszámolója szerint a sportigazgató Taner Savut hollétéről sincsenek információk.





 





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás