RETRO RÁDIÓ

A Fradin is múlik Csányi Sándor titkos terve: Budapest lehet a futballvilág fővárosa

Idén is fontos eseményeket rendez Magyarország, de 2026-ban jöhet az igazán nagy durranás! Csányi Sándor MLSZ-elnök elárulta a részleteket.Megosztás
Szerző: MM
2023.02.06. 19:00
Budapest Bajnokok Ligája Fradi Puskás Aréna

A következő hónapokban Magyarország ad otthont a női futsal Európa-bajnokságnak, az U17-es férfi Európa-bajnokságnak és az Európa-liga döntőjének – amibe elvileg még a márciusi nyolcaddöntőre készülő Fradi is bejuthat. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, a nemzetközi szövetség (FIFA) alelnöke elárulta: a korábbi sikeres budapesti rendezésekkel együtt mindez közelebb vihet ahhoz, hogy a Puskás Aréna végképp a legmagasabb polcra kerüljön egy Bajnokok Ligája-finálé helyszíneként.

Csányi Sándor nagy célja, ogy BL-döntőt rendezzenek a Puskás Arénában
Csányi Sándor nagy célja, hogy BL-döntőt rendezzenek a Puskás Arénában (Fotó: mlsz.hu)

Csányi Sándor az M4 Sport7 című műsorában nyilatkozva sorolta a fontos labdarúgó-események budapesti (illetve magyarországi) megrendezésének előnyeit.

„Egyrészt mint ország, ránk irányítja a figyelmet, hiszen adott esetben napokig a műsorokban szerepelünk. Másrészt a fiataloknak, akik a helyszínen meg tudják tekinteni ezeket a mérkőzéseket, motivációt adhat. Nagyon fontos, hogy például az U17-es Európa-bajnokságra nagyon sok magyar utánpótlásedző ki tud látogatni, és tanulhat az ott látottakból. És nem utolsósorban anyagilag is előnyös: nagyon sok külföldi szurkoló fog érkezni, akik itt fognak fogyasztani” utalt immár az Európa-liga budapesti döntőjére, amelyben „ne zárjuk ki a lehetőséget, hogy a Ferencváros ott lesz. Ez óriási élmény lenne”!

Fontos, hogy nagyon jól sikerüljenek ezek a rendezések, mert nem titkolt célunk, hogy megpályázzuk a Bajnokok Ligája-döntő rendezését is

– erősítette meg Csányi Sándor a korábban közölt szándékot, amely leghamarabb 2026-ban valósulhat meg. 

A tavalyi Eb, a korábbi UEFA Szuperkupa, a női BL-döntő mind-mind előremozdítja az ügyet, akárcsak a Covid-időszakban nyújtott segítség, hogy le tudták játszani azokat a mérkőzéseket, amelyeket más országok egészségügyi helyzete nem engedett.

„Mondhatom, az UEFA egyik kedvenc helyszíne Budapest” – emelte ki az MLSZ-elnök.

 

Ezeket olvastad már?
Heti top: döntöttek a kínaiak Liuékról, Hamiltonnak beintettek, Hosszú romantikázott

Heti top: döntöttek a kínaiak Liuékról, Hamiltonnak beintettek, Hosszú romantikázott

Ledobta a melltartót és széttárta combjait az amerikai bomba nő

Ledobta a melltartót és széttárta combjait az amerikai bomba nő

Bajnokavatás: történelmi meccsen bukott el a Fradi

Bajnokavatás: történelmi meccsen bukott el a Fradi

"Dominik szeretne előrelépni" - Marco Rossi elárulta: érik Szoboszlai klubváltása

"Dominik szeretne előrelépni" - Marco Rossi elárulta: érik Szoboszlai klubváltása

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás