Jelenleg már Kínában tartózkodik a magyar rövidpályás gyorskorcsolyában kiváló eredményeket elérő testvérpár, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor. Előtte azonban gyakran nagyszüleiknél fogyasztották a finomabbnál finomabb ételeket.
Már Kínában készülnek a következő versenyszezonra a Liu fivérek, Shaoang és Shaolin Sándor, ám a karácsonyt megelőzően még Magyarországon tartózkodtak, ahol gyakran a nagymamájuknál, Veronika asszonynál ették a házi búcsúfinomságokat.
„Sanyi fogyasztotta az ételeimet nagyobb étvággyal, mindenbe belekóstolt, amit elé tettem” – nyilatkozta Veronika. „Ádó felmérte a kínálatot, de visszafogottabban falatozott. Kicsiny gyermekkoruktól kijártak Jobbágyiba, majd mostani lakhelyünkre, Nagytarcsára.”
Veronika elárulta, mindkét Liu a világ végére is elmenne a marha- illetve a borsópörköltjéért és a madártejéért. „Sanyi a sült kacsacombomról azt állítja, a világ legkiválóbbja, ő amúgy már eljutott a konyhaművészetben a hagyma kockára aprításáig…” Ádóék kínai festőművész édesapja, aki hamarosan követi fiait Kínába, inkább szülőhazája ételei elkészítésében menő.
Veronika asszony a jövőre nézve egy meglepő információt is megosztott az idősebb Liu fivérről.
Famíliánk a 2026-os téli olimpiára együtt utazik ki, hogy szurkoljunk a fiúknak, s nem kizárt, hogy Sanyi ott végleg búcsúzik a versenysporttól
– árulta el a nagymama. „Egyébként karácsony után beszéltem velük telefonon és megnyugtattak, hogy egészségesek, de mi azért izgulunk a koronavírus miatt. Azt ígérték, jönnek, amint tehetik, és mi ezt türelmetlenül várjuk a férjemmel, akivel ötven éve kötöttünk házasságot.”
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre