Újabb legendától búcsúztak, fotókon Csapó Gábor temetése





December 14-én, szerdán a Farkasréti temetőben került sor a legendás magyar sportoló, Csapó Gábor búcsúztatására. A kiváló vízilabdázó 72 éves korában hunyt el.



Megosztás
Szerző: ll
Létrehozva: 2022.12.14.
Módosítva: 2022.12.14.
Csapó Gábor temetés gyász

Utolsó útjára kísérték a 72 éves korában elhunyt olimpiai, világ- és Európa-bajnok vízilabdázót Csapó Gábort december 14-én, szerdán, a Farkasréti temetőben. A búcsúra számos hozzátartozó, közeli ismerős, barát és közismert személy érkezett, hogy utoljára leróják tiszteletüket az egyik legkiválóbb magyar sportoló előtt.





A mi kapcsolatunk nem csak a pólóról szólt, hiszen a lánya, Zsófi Pasaréten a Vasasban játszott, így gyakran találkoztunk. Nagyon nagy veszteség

– mondta Markovtis László, a Vasas elnöke. Vári Attila, kétszeres olimpiai bajnok pólós Csapó emberi tulajdonságait is méltatta:
„Mindenkihez volt valami jó szava, játékosként is nagyon sok erőt adott sorsdöntő meccsek előtt. Nemcsak szenzációs játékos volt, hanem nagyszerű ember is.”

Az olimpiai bajnok vívó, Szabó Bence közös tevékenységeikre emlékezett vissza: „Nagyon jóban voltunk, gyakran teniszeztünk együtt, bár én nem kártyáztan, de sokszor kibiceltem neki. Nagyon jó vízilabdást és jó barátot vesztettünk el.” Dala Tamás, egykori vízilabdázó pedig könnyfakasztó történetet mesélt el:

Sosem felejtem el, amit egyszer mondott nekem: ha egyszer írok egy könyvet, akkor egy külön fejezetet fogok szentelni annak, hogy nincs az a kis pénz, amivel meg lehetne sérteni.

Csapó Gábor 1970-ben került a válogatottba, 1973-ban a belgrádi világbajnokságon győztes csapat egyik legjobbja volt. Pályafutásának csúcsát az aranyéremmel zárult 1976-os montreali olimpia jelentette, de tagja volt az 1980-as moszkvai olimpián harmadik helyezett együttesnek is. Szerepelt a Bécsben (1974) és Jönköpingben (1977) Eb-nyertes válogatottban is. Éremgyűjteményét három világbajnoki (1975, 1978, 1982) és egy Eb-ezüstérem (1983) egészíti ki. A magyar válogatottban 1970-től 1983-ig 272 alkalommal játszott.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás