RETRO RÁDIÓ

Marco Rossi nagy célja, kijutunk végre a vébére?

Négy év alatt hatalmasat fejlődött a válogatott.Megosztás
Szerző: GG
Létrehozva: 2022.12.12.
Marco Rossi magyar foci

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi szerint az angolok elleni 4-0-s siker óta senki nem legyinthet a magyar labdarúgó-válogatottra. Pedig a 2018-as kezdésnél nem sok biztatót látott.

 

Temetői hangulat fogadta


Marco Rossi 2012 óta dolgozott a magyar fociban, s egy kispesti bajnoki címet követően 2018 nyarán érkezett a magyar válogatotthoz. Akkor a csapatnak éppen egy sikertelen korszaka volt, ezt a mester is érzékelte.
– Nincs mit szépíteni a dolgon, temetői hangulat uralkodott a válogatott körül – mondta a Metropolnak Rossi. – A játékosok maguk alatt voltak, önbizalom nélküli futballistákkal találkoztam. Szerencsére ez rövid idő alatt megváltozott, köszönhető ez annak a rengeteg munkának, erőfeszítésnek, amit a fiúk vállaltak. Persze, a velem együtt dolgozó stábtagok, vezetők nélkül soha nem léptünk volna előre. Mondhatom, ez nem nekem köszönhető, hiszen egyedül semmi sem megy!

Kellett az angliai siker


Anglia válogatottja szép focit játszott a világbajnokságon, csak a címvédő franciák tudták őket legyőzni a negyeddöntőben. Szinte hihetetlen, hogy Magyarország ezt a gárdát nyáron otthonában verte 4-0-ra. Rossi kapitány nagy büszkeséggel gondol vissza az elmúlt időszakra, különösen a wolverhamptoni 4-0-s diadalra. Mint mondta, jóleső érzés volt, amikor az Eb-selejtezők sorsolásán a francia, a spanyol és a többi szakember gratulált a magyaroknak.
 

Eljutottunk oda, hogy ma már valóban komolyan vesznek bennünket

– mondta a kapitány.

Fotó: Árvai Károly / Nemzeti Sport

 

Cél a világbajnokság
A szakember természetesen a világbajnokságot is követi, sőt célja, hogy a következő, már 48 csapatos tornán hazánk is ott legyen.
 

Azok a nehézségek, amelyeket egy európai sorozatban megtapasztalhatunk, egy vb-n is ugyanazok. Hadd jelentsem ki, hogy jól fel vagyunk készülve arra, hogy a jövőben esetleg egy ilyen sorozatban is részt vehessünk

– mondta Rossi.

 

 

Ezeket olvastad már?
Böde Dani nem utazhat a vb-re, itthonról szurkol a feleségének

Böde Dani nem utazhat a vb-re, itthonról szurkol a feleségének

Őszintén elmondta a Fradi edzője, ez hiányzott a csapatából

Őszintén elmondta a Fradi edzője, ez hiányzott a csapatából

„Nehéz lesz a jövőben” – arcpirító baleset érte a sportoló férfiasságát

„Nehéz lesz a jövőben” – arcpirító baleset érte a sportoló férfiasságát

Veszélyes meccs vár a Fradira Szerbiában, nem kertel a klublegenda

Veszélyes meccs vár a Fradira Szerbiában, nem kertel a klublegenda

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás