„Tönkretették az öltönyömet” – Csercseszovot teljesen befogadták a magyar drukkerek





Sikerrel tartja egyben az FTC „Bábel-tornyát” Sztanyiszlav Csercseszov edző, hiszen négy fordulóval az NB I. vége előtt bajnoki címet szerzett, ráadásul a Magyar Kupában is élen végzett a Ferencváros labdarúgócsapatával.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.05.23.
fradi hírek

A tavaly december 20-án érkezett szakember útja zökkenőkkel indult. Huszonnégy tagú játékoskeretéből tízen koronavírussal küszködtek, hárman az Afrika Kupára utaztak, így az első bajnoki előtti 18 edzésnapon nem látta együtt a csapatát. Mégis, április 24-én, a 29. forduló után az Újpest 2-1-es legyőzése révén kiérdemelték az első helyet. A meccs utáni estéről a világhálón elárulta, elmaradt az ünneplés, röviden beszélt Kubatov elnökkel, és este kilenckor már otthon volt.

Fotó: Facebook

Elázott az öltöny

Hab a tortán, hogy május 11-én a Paks elleni Magyar Kupa-döntő 3-0-s sikerével megszületett az „aranydupla”, amire korábban a Legia Varsó trénereként (2015–2016-os idény) is büszke lehetett.

„A Paks elleni meccs után lelocsoltak pezsgővel, tönkretették az öltönyömet” – mondta viccesen.

„Lengyelországban erre volt lehetőségem, míg a Fradinál élő szerződésem van” – válaszolta arra a felvetésre, hogy mivel a Legiát a duplázása után otthagyta, ez a Fradi esetében esetleg megfordult-e a fejében.

„A magyar emberek elfogadtak, kulturáltan viselkednek velem, már az utcán is felismerik” – mondta.

Támogatják a fradisták

A Fradi-rajongók 93 százaléka – egy elkészült felmérés szerint – támogatja a Csercseszov munkáját. Elismerik szakmai tudását, emberi méltóságát, és nem mellékesen sikereit is. Bár az FTC a maga nemében egy Bábel-torony, mert tizennégy nemzet játékosai alkotják, de megértik egymást.

„Egyértelmű célunk valamelyik nemzetközi kupa csoportkörébe kerülés” – húzta alá az orosz szakember, aki volt a hónap edzője is, majd hozzátette: „Apróság, de szép elismerés, bár a díjat ő kapta, de a csapat érdeme”.

Csercseszov hozzátette, a siker fontos összetevője, hogy télen valamennyi átigazolás az ő jóváhagyásával történt. Mint mondta, az előttük álló idényre való felkészülés is nehéznek ígérkezik, mert – szerencsére – több ország válogatottjában is igényt tartanak a Fradiban futballozó játékosokra.

 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás