RETRO RÁDIÓ

Felejthetetlen lesz, óriási megtiszteltetés érte a magyar olimpikont





Gyulay Zsolt szerint jól fognak szerepelni a magyarok a pekingi téli olimpián, amelynek pénteken tartják a megnyitóját. A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke érmeket remél.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.02.04.
megnyitó téli olimpia peking

Magyar idő szerint pénteken 13 órakor kezdődik a XXIV. téli olimpia nyitóünnepsége. Két alpesi síző, Kékesi Márton és Tóth Zita viszi majd a magyar zászlót.

Tóth Zita lesz az egyik magyar zászlóvivő Fotó: AFP

– Nagy megtiszteltetés számomra a kiválasztás. Felemelő érzés, hogy az olimpia legmonumentálisabb eseményen vihetem a magyar zászlót – mondta Kékesi. – Nagy dolog lesz végig sétálni a híres Madárfészek stadionban úgy, hogy közben az egész világ ránk figyel. Immár a második olimpiámon fogok részt venni, és az itt töltött pár napos tapasztalataim után egy emlékezetes megnyitóra számíthatunk, hiszen láthatóan kitettek magukért a kínaiak.

A műlesiklásban és óriásműlesiklásban érdekelt Kékesi elmondta, egy ilyen ceremóniát hosszú várakozás előz meg, a zászlóvivőknek hamarabb kell ott lenniük a helyszínen.

– Az, hogy a magyar zászlót vihetem magammal, minden befektetett munkát megért. Ugyanolyan elszántan és izgalommal készülök a második olimpiámra is, mint az elsőre – tette hozzá.

Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke azt mondta: megérzése szerint lesz magyar érem az olimpián, és bízik benne, hogy nem is egy.

– A pontos programomat még nem ismerem, de igyekszem minden helyre eljutni, ahol a magyarok szerepelnek. Ebben a koronavírusos helyzetben is szeretnék minél több kollégával megbeszéléseket folytatni. Február 12-én utazom haza, remélem, addig láthatok olyan versenyt is, ahol lesz magyar érem. Megérzésem szerint szerzünk érmet, és bízom benne, hogy többet is.

Pekingbe érkezését követően negatív lett a koronavírustesztje Liu Shaoangnak. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázó tegnap csatlakozott a magyar válogatotthoz. A 23 éves koris korábban pozitív tesztet produkált, így egy héttel ezelőtt nem utazhatott a válogatottal Pekingbe. Liu Shaoang, valamint testvére, Liu Shaolin Sándor és Krueger John-Henry mind az öt számban (500, 1000, 1500 méter, férfi és vegyesváltó) nevezve van az olimpiára.

A magyarok hétvégi programja

Az első magyar érdekeltségű versenyt szombaton tartják, amikor a rövidpályás gyorskorcsolyázók vegyes váltó számában érmeket osztanak, és ekkor rendezik a női 500 és férfi 1000 méteres selejtezőit is. Vasárnap nem lesz magyar érdekeltségű verseny.

Rövidpályás gyorskorcsolya:

12.00: női 500 m selejtező (Jászapáti Petra, Kónya Zsófia), férfi 1000 m selejtező (Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor), 2000 m-es vegyes váltó negyeddöntő (Magyarország), elődöntő, döntő.

 





Ezeket olvastad már?
Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Itt a vége? Szoboszlaiék lemondhatnak a nagy álmukról

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Óriási dráma a Fradi meccsén, négy percen múlt a kupadöntő

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Kiadta a jelszót az Eb-re a Chelsea-hez hívott magyar focista: „Minél tovább ottmaradni!”

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

Szuper hírt kapott Szoboszlai, ő lehet a meglepő liverpooli edzőváltás nyertese

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás