Csercseszov igazi rangadón mutatkozik be a Fradinál





Ma folytatódik a labdarúgó NB I: a címvédő és listavezető Ferencváros a harmadik helyen álló Puskás Akadémia vendége lesz. A negyedik fordulóból elhalasztott rangadón mutatkozik be a Fradi új vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.27.
sztanyiszlav csercseszov

A csütörtöki Puskás Akadémia–Ferencváros mérkőzésnek nagy a tétje: ha az FTC győz, akkor négy pontra növeli előnyét a második Kisvárdával szemben, a felcsútiak pedig hét pontra leszakadnak. Ugyanakkor hazai siker esetén a Kisvárda és a Puskás Akadémia hátránya is csupán egyetlen pontra csökken.

Fotó: Fradi.hu

Nagy érdeklődés övezi a zöld-fehérek új vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov debütálását. A holtszezonban kinevezett orosz tréner az osztrák Peter Stögert váltotta, aki annak ellenére távozott decemberben, hogy a Ferencváros élen áll a bajnokságban - viszont az Európa-ligában három ponttal csoportutolsóként búcsúzott. Az FTC téli felkészülése nem volt tökéletes, mivel több kulcsjátékosa megfertőződött a koronavírussal, illetve a spanyolországi edzőtábor is elmaradt a pandémia következtében. Ráadásul három játékosa - Aissa Laidouni, valamint a marokkói Samy Mmaee és Ryan Mmaee - az Afrika Kupán szerepel.

Bálint László, a Ferencváros korábbi legendás hátvédje lapunknak elárulta, nem tudja, mire számíthat a zöld-fehérektől.

– A vírus elbánt a Fradival, és fogalmam sincs arról, hogy melyik játékosunk milyen erőlétnek örvend – fogalmazott a 76-szoros válogatott Bálint. – Mindig él bennem egy kis félelem a felcsúti bajnoki mérkőzések előtt, mert rossz visszaemlékezni arra a meccsre, amelyen 4-1-re kikaptunk. Kérdés, a Puskás Akadémia hogyan vészelte át a pandémiát, de mindenképpen előnyösebb helyzetet élvez, ugyanis Spanyolországban edzőtáborozott, míg nekünk ez nem adatott meg. Háromesélyes meccsre számítok.

A címvédő Ferencváros azon hat klub közé tartozott, amelyek szerették volna elhalasztani a tavaszi rajtot a koronavírus-járvány miatt, de végül az eredeti kiírás szerint folytatódik a küzdelem. A hétvégén már valamennyi magyar csapat pályára lép a 18. fordulóban.

NB I, 4. fordulóból elhalasztott meccs

Puskás Akadémia–Ferencváros

ma, 18.30, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás