RETRO RÁDIÓ

Szambafoci – brazil edző oktatja a csepeli gyerekeket





Carvalho Adilson révén brazil focisuli működik Csepelen. A 36 éves szakember az U7-től az U13-ig valamennyi korosztálynak kínál képzést, több mint 100 gyerek pallérozódik a kezük alatt.



Megosztás
Szerző: Szabó Sándor
Létrehozva: 2021.12.06.
Carvalho Adilson focisuli Csepel

Minden kezdet nehéz – vagy éppen érdekes. Példának okáért Carvalho Adilson a brazíliai Pato Branco városában kis srácként papírral kitömött „zoknilabdával” gyakorolt, most pedig magyar lurkókkal sajátíttatja el a mesterfogásokat.

Carvalho Adilson (hátul) és a focicsemeték Fotó: Carvalho Brazil Labdarúgó Akadémia

Carvalho Adilson Brazíliában a Gremio, a Louveira MT és a Cruzeiro MG játékosa volt, 17 évesen az olasz Torinóhoz került, 2004-től pedig a Lombard FC Haladásban kergette a labdát. 2013 augusztusában arra kérték, segítsen a Máltai Szeretetszolgálat Sportegyesületnek. Ennek keretében 30, halmozottan hátrányos helyzetű 17–21 éves korú fiatal kezdte meg nála az edzéseket, akik mára NB II-es futsalbajnokságokon vesznek részt.

Örömmel tölt el, hogy az évek alatt egyre több gyermeknek adhatom át az általam fontosnak tartott értékeket, a sport szeretetét – mondta Carvalho.

A 36 esztendős szakember kilenc éve merész tervét valósította meg, beindította a Carvalho Brazil Labdarúgó Utánpótlás Akadémiát, amely 2017 óta Csepelen működik. A munka pénz nélkül nem megy. A focisuliban a szülői tagdíjakból és a közreműködésükkel beérkező taoösszegekből egy csepeli általános iskola műfüves pályáján és tornatermében dolgozhatnak, tudniillik a környékbeli egyesületek telepeire nem jutnak be. Volt egy nehéz időszakuk, amikor a csepeli Duna-part játszóterén fociztak, mert nem futotta pályabérlésre.

Carvalho együttesei az utánpótlás-tornák rendszeres indulói, öt korosztállyal neveztek a fővárosi futsalbajnokságokba. Jelenleg – egy kivétellel – valamennyi korosztályuk dobogós, több játékosuk a legtöbb gólt szerzők listáján található.

– Nagy öröm, hogy a felnőtt NB I-ben, a Honvédban szereplő Talys a honfitársam – húzza alá Carvalho Adilson. – A brazilok más kultúrát, mentalitást jelenítenek meg a magyar bajnokságban.





Ezeket olvastad már?
Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Csodacsapat nyomába eredt a Fradi

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

Széteshet Szoboszlai Dominik csapata, Klopp után egy másik kulcsember is leléphet

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

„Évről évre fejlődik” – Nagy titkot árult el Dibusz Dénesről a felesége

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Messit Lipcsébe hívják: Gulácsi és Orbán csapatába igazolhat

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás