Marco Rossi őszinte volt, elárulta, mivel nem elégedett





Tét nélküli mérkőzéssel zárja az évet a magyar labdarúgó-válogatott, amely ma este világbajnoki selejtezőn Lengyelországban lép pályára. Marco Rossi szövetségi kapitány folytathatja a munkát.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.11.15.
Marco Rossi

Az már pénteken biztossá vált, hogy a vb-n legutóbb 1986-ban részt vevő magyar válogatott ezúttal is lemarad a futball legnagyobb seregszemléjéről, mivel a második helyen álló lengyelek magabiztosan nyertek Andorrában, ezzel pedig behozhatatlan előnyre tettek szert.

Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Marco Rossi évértékelésében összességében pozitívnak ítélte a válogatott játékát és az elért eredményeket, de őszintén elárulta, mivel nem volt elégedett.

- Az albánok elleni vereségekkel lerontottuk az összképet, egyébként remek esztendőt zártunk volna - magyarázta Rossi. - Tanulnunk kell azokból a hibákból, hogy a jövőben ne fordulhassanak elő. Az Eb-n helytálltunk a halálcsoportban, a mérkőzések után nem csak a magyar drukkerek beszéltek elismeréssel rólunk, hanem a külföldiek is.

Az olasz szakember elárulta, Csányi Sándor MLSZ-elnök teljes és feltétlen bizalmát élvezi, ezért örömmel folytatja a munkát a nemzeti együttes élén.

- Négy évem van még itt, hiszen 2025-ig szól a szerződésem - fogalmazott Rossi. - Élvezem az elnök úr szinte feltétel nélküli bizalmát, ez az egyik legfontosabb tényező. Szerencsére a legtöbb szurkoló is bízik bennem, én pedig ebben a csapatban hiszek, így természetesen folytatni szeretném a közös munkát.

A magyar csapat egy bravúros varsói pontszerzéssel akár a harmadik helyre is odaérhet a csoportban. Ehhez azonban Albániának ki kellene kapnia otthon Andorrától, vagy ha Rossi csapata nyer Varsóban, akkor az albán pontvesztés is a harmadik pozíciót eredményezne a mieinknek. A csoportelsőség és az azzal járó automatikus vb-részvétel az angol és a lengyel csapat között dől el, de nagy izgalmakra nem kell számítani, hiszen a szigetországi válogatott a gyengécske San Marino otthonában lép fel.

Vb-selejtező, I csoport

Lengyelország-Magyarország

hétfő, 20.45, tv: M4 Sport

Az I csoport állás 9 forduló után

1. Anglia 23 pont (29-3)

2. Lengyelország 20 pont (29-9)

3. Albánia 15 pont (11-12)

4. Magyarország 14 pont (17-12)

5. Andorra 6 pont (8-23)

6. San Marino 0 pont (1-36)

 





Ezeket olvastad már?
Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Tényleg eljött a búcsú ideje? Mbappé válaszára várnak Párizsban

Csúnyán megégett a Fradinál, ehhez a klubhoz menekülhet a válogatott futballista

Csúnyán megégett a Fradinál, ehhez a klubhoz menekülhet a válogatott futballista

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás