Marco Rossi sorsáról novemberben döntenek





A londoni, Anglia ellen 1-1-es döntetlenje után a magyar labdarúgó-válogatottnak halvány esélye maradt arra, hogy megszerezze a második helyet a vb-selejtező csoportban. Marco Rossi szövetségi kapitány sorsa novemberben dől el.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.14.
Marco Rossi

Két mérkőzése maradt Marco Rossi válogatottjának, amely novemberben San Marinót fogadja, majd Lengyelországba látogat. A magyar csapatnak nincs saját kezében a sorsa a csoportjában.

Rossi is labdaügyes (Fotó: Nemzeti Sport)

68 év után nem kaptunk ki

A Wembley Stadionban rendezett mérkőzésen Marco Rossi szövetségi kapitány együttese Sallai Roland büntetőjével a 24. percben került előnybe, a házigazdák pedig a 37. percben egy pontrúgást követően John Stones révén egyenlítettek. A nemzeti együttes az Évszázad mérkőzése, azaz a 68 évvel ezelőtti legendás, 6:3-as diadal óta először nem kapott ki Angliában. Azóta nyolcszor vereséggel tért haza a szigetországból. A magyar válogatott november 12-én San Marinót fogadja, majd három nappal később Lengyelországban zárja a kvalifikációs sorozatot.

Rossit megbecsülik

A mérkőzést követően Marco Rossi elárulta, novemberben tárgyalnak a jövőjéről. Az olasz szakembernek 2025-ig szól a szerződése.

- A játékosok mindig igyekeznek a legtöbbet nyújtani - értékelt Marco Rossi. - Előfordul, hogy ez működik, máskor meg nem. Utóbbi esetben mindig kirúgnák az edzőt, és sorjáznak a kérdések: mi lesz, ha...? San Marino és a lengyelek elleni mérkőzések után, november végén lesz egy megbeszélésünk a szövetség illetékeseivel a jövőmről. Annyit mondhatok, hogy számíthatok a megbecsülésükre, én pedig nagyra értékelem az elnök úr és az igazgatótanács tagjainak bizalmát.

Verekedés a lelátón

Verekedés tört ki a vendégszektorban pár perccel a meccs kezdése után a magyar szurkolók és a rendfenntartók között. A helyszínen készült videókon az látszik, hogy sárga mellényes biztonságiak és rendőrök jelennek meg a lelátón, és gumibotokkal, valamint viperákkal ütik a magyar drukkereket. A britek szerint a magyarok átmásztak egy másik szektorba, és ezt próbálták megakadályozni a biztonságiak. A The Sun úgy tudja, a rendezők egy molinót szerettek volna eltüntetni, amin a térdelés ellen tiltakoztak a magyar szurkolók. Számos lengyel drukker is a magyar táborban nézte a meccset.

Az I csoport állása 8 forduló után

1. Anglia 20 pont (24-3)

2. Lengyelország 17 pont (25-8)

3. Albánia 15 pont (11-7)

4. Magyarország 11 pont (13-12)

5. Andorra 6 pont (7-19)

6. San Marino 0 pont (1-32)

 





Ezeket olvastad már?
Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Gyász: meghalt a 31 éves olimpiai játékos, a jövő reménysége

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Nekik köszönhetjük őket: így néz ki Dzsudzsák, Dibusz, Varga Barnabás és a többiek anyukája - galéria

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Dárdai Mártonról

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Rettegnek tőlük az ellenfelek, 37 évesen is varázsol az olimpiák magyar hőse

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás