„Nemzeti hősökből idióták lettünk alig néhány hét leforgása alatt” - Marco Rossit nagyon megviselték az elmúlt hetek

Durva támadások érték az elmúlt hetek eredményei miatt a magyar válogatottat és Marco Rossit. Az edző egy percet sem aludt az angol-magyar vb-selejtező után.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.10.14.
kritika

Marco Rossi, bár büszke az angliai döntetlenre, egyáltalán nem boldog. A kapitányt megviselték az elmúlt hetek, de nem a válogatott játéka, és nem is az eredmények szomorították el – kezdődik a molcsapat.hu interjúja olasz szövetségi kapitányunkkal.

A Wembley-stadionban kiharcolt bravúros 1-1 éjszakáján Rossi szemhunyásnyit sem aludt, majd kiöntötte a lelkét. Mint mondta, a várakozáson felüli Eb-szereplés után, az őszi vb-selejtezőkön „a játékosok nyugodtabbak, lazábbak voltak, és nem tudtak megfelelő mentális állapotban pályára lépni”.

“Érzelmileg nagyon megviseltek az elmúlt hetek. Úgy gondolom, az érkezésem óta felépítettünk valamit a magyar válogatottnál. Tudom, hogy a futballban nincs múlt idő, csak a jelen számít, de bevallom, arra számítottam, hogy a csapattal felhalmoztunk annyi bizalmi tőkét, amit nem tud elsodorni néhány rosszul sikerült mérkőzés. Tévedtem„ – sóhajtott Rossi.

Néztem az újságcikkek címeit, itt-ott elolvastam néhány reakciót, és nem értettem, mi történik. Aztán elkezdtek jönni a gyalázkodó üzenetek, méghozzá privátban, és ettől végképp elkeseredtem. Nemzeti hősökből idióták lettünk alig néhány hét leforgása alatt„ - folytatta.

A szakvezető szerint nagy probléma, hogy a magyar sporttársadalom két dologgal nem tud mit kezdeni: a sikerrel és a kudarccal.

Hangsúlyozta: tudásban egy szakadék választja el a mieinket az elittől, amit többször sikerült már eltüntetni – de „ezért tiszteletet érdemelnek a fiúk, nem gyalázkodást az első alkalom után, amikor mégsem sikerül”.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás