Kórházba szállították Deontay Wildert, miután Tyson Fury kiütötte – videó

Kétszer küldte a földre az ellenfelét a „cigány király”. Wilder másodszorra zsákként zuhant a földre.

Megosztás
Szerző: metropol
2021.10.10. 10:24
dráma a ringben

A brit Tyson Fury megtartotta a Bokszvilágtanács (WBC) világbajnoki övét, ismét fölényes győzelmet aratva az amerikai Deontay Wilder felett, helyi idő szerint szombat este a Las Vegasban tartott nehézsúlyú profi ökölvívó világbajnoki címmeccsen; a bíró a 11. menetben, egy hatalmas kiütés után szüntette be a mérkőzést.

A két öklöző most harmadszor találkozott egymással, és a meccs tétje a WBC nehézsúlyú világbajnoki öve volt, amelyet a 33 éves Fury birtokolt, miután második meccsükön, tavaly februárban technikai KO-val legyőzte az amerikait. Első ízben 2018 decemberében bokszoltak egymással, akkori küzdelmük döntetlennel zárult. A „boksztrilógia” harmadik – és minden bizonnyal utolsó – felvonását nagy várakozások előzték meg, miután Wilder azzal vádolta ellenfelét, hogy második mérkőzésüket csalással tudta megnyerni. A mostani meccs azonban ismét Fury meggyőző fölényét hozta. Wilder agresszíven, erős testütésekkel kezdte a mérkőzést, de Fury a második menetben több kemény ütést mért az ellenfelére, a harmadik végén pedig padlóra is küldte. Wilder a negyedik menetben rövid időre magára talált, Fury kétszer egymás után padlóra is került, de mindkétszer fel tudott állni. A következő menetekben Fury teljesen „kitisztult”, kemény kombinációkkal fárasztotta ellenfelét, aki szemlátomást egyre kevésbé bírta a nyomást, többször megrogyott. Az utolsó négy menetben Wilder „nagy verést” kapott, egyre ingatagabban állt a lábán, Tyson Fury pedig folyamatosan támadta. Wilder a tizedik, majd a tizenegyedik menetben is – mindkétszer a brit kemény jobbhorga után – padlót fogott, a bíró pedig beszüntette a mérkőzést.

Nagyszerű küzdelem volt, méltó egy sporttörténelmi trilógiához” – értékelt Fury, aki sajátos módján méltatta – a sajtóhírek szerint kórházi ellenőrzésre szállított – riválisát. „Deontay Wilder egy kiemelkedő harcos, nagy csatára késztetett a pénzemért. Mindig azt mondtam, hogy én vagyok a legjobb a világon, ő pedig a második legjobb.”

A mostani találkozóval Tyson Fury, a „cigány király” profi karrierje harmincegyedik győzelmét aratta, és van egy döntetlenje, míg Wilder mérlege 42 nyert meccs, egy döntetlen és két vereség.

Tyson Fury 2020 februárjában is legyőzte Wildert, akkor a hetedik menetben technikai KO-val nyert
MTI/EPA/Etienne Laurent

 

Ezeket olvastad már?
Áldozatait szedi a VB-bukás! Távozik a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

Áldozatait szedi a VB-bukás! Távozik a spanyol válogatott szövetségi kapitánya

„Látszik, hogy jó hangulat lesz” – egyre szépül a Nemzeti Atlétikai Központ

„Látszik, hogy jó hangulat lesz” – egyre szépül a Nemzeti Atlétikai Központ

Szilágyi Liliána édesanyja összeomlott

Szilágyi Liliána édesanyja összeomlott

Imádkoznak a legendáért: az életéért küzd Pelé

Imádkoznak a legendáért: az életéért küzd Pelé

Hírlevél feliratkozás

Top hírek

Ezek is érdekelhetik