RETRO RÁDIÓ

Meg kell ragadni! Óriási esély előtt áll a Ferencváros a BL-ben





A Ferencváros ma este a Slavia Praha otthonában lép fel a labdarúgó Bajnokok Ligája-selejtező visszavágóján. A magyar csapat továbbjutása esetén egy lépésre kerül a BL-főtáblától.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.10.
Bajnokok Ligája

A magyar bajnok Ferencváros kedvező helyzetben, kétgólos előnnyel lép fel a Slavia Praha elleni BL-selejtező visszavágón.

Uzuni Prágában is kulcsember lehet (Fotó: Árvai Károly/Nemzeti Sport)

Szerencsés gólok

A Ferencváros öt mérkőzés után százszázalékos az idei sorozatban, ugyanis az első két fordulóból – a koszovói Prishtina és a litván Zalgiris Vilnius ellen – egyformán kettős győzelemmel jutott tovább, és a múlt szerdai, Slaviával szembeni első összecsapáson is diadalmaskodott. Szűk egy hete Peter Stöger csapata egy szerencsés öngóllal és egy tizenegyessel került kényelmes előnybe, ugyanakkor intő jel lehet a zöld-fehéreknek, hogy a Slavia múlt héten az első félidőben agresszív letámadásával többször is zavarba hozta őket.

A Konferencia-liga már biztos

Az már biztos, hogy a 2019-ben az Európa-liga, tavaly pedig a Bajnokok Ligája főtábláján szerepelt Ferencváros 2021 őszén is érdekelt lesz valamely európai kupasorozat csoportkörében. A „legrosszabb” esetben, azaz a Slavia Prahával szembeni esetleges búcsút követően az Európa-liga playoffjában lenne érdekelt a gárda, ott a vesztesek a Konferencia-liga főtábláján indulhatnak majd. Ha az FTC ma továbbjut Prágában, akkor a következő körben már a BL-csoportkör lesz a tét. Ha onnan kiesik, akkor az Európa-liga-főtáblán vigasztalódhat.

Kemény ellenfelek jöhetnek

Ha a magyar csapat sikerrel veszi a csehek elleni visszavágót, a román CFR Cluj és a svájci Young Boys továbbjutója vár rá a playoff-körben, míg kiesés esetén az El-főtábláért a horvát Dinamo Zagreb és a lengyel Legia Warszawa párharcának vesztesével találkozik. A Slavia elleni találkozó ma 19 órakor a német Tobias Stieler sípjelére kezdődik.

- A kétgólos előnyünk ellenére sem vagyunk még biztonságban – mondta az FTC edzője, Peter Stöger. – A második mérkőzésen meg kell mutatni a kvalitásainkat.

Bajnokok Ligája, selejtező

Slavia Praha–Ferencváros

ma, 19 óra, tv: M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás