RETRO RÁDIÓ

Szenzációra készülnek, megcélozzák a téli olimpiát a hokisok

Egyetlen lépés választja el a magyar férfi jégkorong-válogatottat az olimpiai szerepléstől. Sean Simpson együttese ma kezdi el a felkészülést a jövő heti utolsó selejtező tornára.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.08.18. 18:30
jégkorong

A magyar jégkorong-válogatott februárban sikerrel vette a nottinghami olimpiai selejtezőkört, és jövő héten Rigában már a pekingi ötkarikás szereplésért játszik.

Sofron István (fehérben) és társai Rigában lépnek fel Fotó: Nemzeti Sport

Csak egy jut tovább

Az augusztus 26–29. közötti rigai tornán kőkemény feladat vár a magyar válogatottra, hiszen a négy érdekelt csapat közül csak a tornagyőztes jut ki a 2022-es ötkarikás tornára. A bivalyerős házigazda Lettország mellett a szintén A csoportos Olaszország és a hozzánk hasonlóan divízió I/A-s Franciaország játszik Rigában.

A lettek kiemelkednek

Sean Simpson kapitány csapata ma kezdi a Vasas jeges központjában a felkészülést, majd szombaton Bécsben Ausztria ellen előkészületi meccset vív.

„Ugyanolyan hittel és erőbedobással küzdünk, amint tettük azt 2019 februárjában Nottinghamben, ahol kiharcoltuk a rigai záró selejtező-körbe való kijutásunkat – nyilatkozza a Metropolnak az erdélyi Csíkszeredát erősítő Sofron István. – A lettek kiemelkednek a négyes mezőnyből, ellenük a győzelem csoda lenne, viszont a sportban is léteznek csodák. A további három válogatott viszont szinte azonos tudású.”

Sofron nem tart kizártnak némi körbeverést, amiből akár jól is kijöhetünk, mindenesetre mindent elkövetnek a téli olimpiai részvételi jog megszerzéséért.

„Mivel Simpson kapitány villámgyors jégkorongot kér tőlünk, azzal sikeresek is lehetünk.” - mondta Sofron.

Erős magyar keret

Hetényi Zoltán, válogatott keretünk egyik kapusa egyelőre az első, a franciák elleni meccsre fókuszál.

„Csak mindig az aktuális meccsről szoktam beszélni – magyarázta lapunknak a kiváló kapus. – A téli olimpiai részvétel minden társam számára igencsak vonzó esély, elvégre nem mindennap küzdhetünk ilyen rangos eseményen. Jó lenne a franciák ellen egy győztes meccsel bemutatkozni.”

A magyar válogatott a nottinghami selejtezőt három kiválósága, Bartalis István, Galló Vilmos és Sebők Balázs nélkül nyerte meg. A csatártrió Rigában már ott lesz, vagyis jóval erősebb kerettel vágunk neki az utolsó olimpiai akadálynak.

Ezeket olvastad már?
Kőkemény agresszió, súlyos eltiltás fenyegeti a magyar válogatott riválisának sztárját

Kőkemény agresszió, súlyos eltiltás fenyegeti a magyar válogatott riválisának sztárját

Szörnyű hírt kapott Marco Rossi, megsérült az alapember

Szörnyű hírt kapott Marco Rossi, megsérült az alapember

Borzalmas március, ezért szenved a Fradi

Borzalmas március, ezért szenved a Fradi

Melltartó nélkül ment vásárolni a nagykövetasszony, mindenki őt nézte

Melltartó nélkül ment vásárolni a nagykövetasszony, mindenki őt nézte

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás