RETRO RÁDIÓ

Szenzációra készülnek, megcélozzák a téli olimpiát a hokisok





Egyetlen lépés választja el a magyar férfi jégkorong-válogatottat az olimpiai szerepléstől. Sean Simpson együttese ma kezdi el a felkészülést a jövő heti utolsó selejtező tornára.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.18.
jégkorong

A magyar jégkorong-válogatott februárban sikerrel vette a nottinghami olimpiai selejtezőkört, és jövő héten Rigában már a pekingi ötkarikás szereplésért játszik.

Sofron István (fehérben) és társai Rigában lépnek fel Fotó: Nemzeti Sport

Csak egy jut tovább

Az augusztus 26–29. közötti rigai tornán kőkemény feladat vár a magyar válogatottra, hiszen a négy érdekelt csapat közül csak a tornagyőztes jut ki a 2022-es ötkarikás tornára. A bivalyerős házigazda Lettország mellett a szintén A csoportos Olaszország és a hozzánk hasonlóan divízió I/A-s Franciaország játszik Rigában.

A lettek kiemelkednek

Sean Simpson kapitány csapata ma kezdi a Vasas jeges központjában a felkészülést, majd szombaton Bécsben Ausztria ellen előkészületi meccset vív.

„Ugyanolyan hittel és erőbedobással küzdünk, amint tettük azt 2019 februárjában Nottinghamben, ahol kiharcoltuk a rigai záró selejtező-körbe való kijutásunkat – nyilatkozza a Metropolnak az erdélyi Csíkszeredát erősítő Sofron István. – A lettek kiemelkednek a négyes mezőnyből, ellenük a győzelem csoda lenne, viszont a sportban is léteznek csodák. A további három válogatott viszont szinte azonos tudású.”

Sofron nem tart kizártnak némi körbeverést, amiből akár jól is kijöhetünk, mindenesetre mindent elkövetnek a téli olimpiai részvételi jog megszerzéséért.

„Mivel Simpson kapitány villámgyors jégkorongot kér tőlünk, azzal sikeresek is lehetünk.” - mondta Sofron.

Erős magyar keret

Hetényi Zoltán, válogatott keretünk egyik kapusa egyelőre az első, a franciák elleni meccsre fókuszál.

„Csak mindig az aktuális meccsről szoktam beszélni – magyarázta lapunknak a kiváló kapus. – A téli olimpiai részvétel minden társam számára igencsak vonzó esély, elvégre nem mindennap küzdhetünk ilyen rangos eseményen. Jó lenne a franciák ellen egy győztes meccsel bemutatkozni.”

A magyar válogatott a nottinghami selejtezőt három kiválósága, Bartalis István, Galló Vilmos és Sebők Balázs nélkül nyerte meg. A csatártrió Rigában már ott lesz, vagyis jóval erősebb kerettel vágunk neki az utolsó olimpiai akadálynak.





Ezeket olvastad már?
Szoboszlait sokkoló hír fogadta, fájó döntést hoztak a Liverpool vezetői

Szoboszlait sokkoló hír fogadta, fájó döntést hoztak a Liverpool vezetői

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Liverpool? MU? Chelsea? Figyelmeztette edzője Marco Rossi kapós felfedezettjét

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Mélyütés, Németországba visszatérve nagyon rossz hírt kapott Marco Rossi kulcsembere

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás