Gyászol a focivilág! Elhunyt Gerd Müller a Bayern München legendája

A német Bundesliga gólrekordere 75 éves korában hunyta le a szemét, erről a Bayern München hivatalos oldalán számoltak be.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.08.15.
tragédia Gerd Müller

Az egész FC Bayern gyászolja Gerd Müllert (1945-2021). Ma feketébe borult a vasárnap kora reggel, a német rekordert egész rajongótábora és a focivilág tagjai gyászolják, Gerd Müller 75 éves korában hunyt el” - írta ki hivatalos Twitter csatornájára a legendás focicsapat.

A „Nemzet Bombázójaként” emlegetett Gerd Müller a német válogatottal 1972-ben Európa-bajnok lett, 74-ben pedig világbajnok, a döntőben az ő góljával nyerték meg a mérkőzést.A legtöbb gólt a mai napig ő szerezte a Bundesligában, ezzel a másodikhelyen álló Robert Lewandovskit is megelőzi. A játékos évek óta Alzheimer-kórban szenvedett, egy idősekotthonában élt, ahol szakszerű felügyelet alatt állt.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

Flick Futbolu | ⚽️ (@flickfutbolu) által megosztott bejegyzés

Gerd Müller halálának híre, mindannyiunkat mélyen elszomorít, ő az egyik legnagyobb legenda a Bayern történetében, eredményei máig páratlanok. Kéznyoma örök időkre belevésődött a német labdarúgásba és főként a Bayern történetébe” - mondta el Oliver Kahn a Bayern vezérigazgatója, és ex-játékosa a Der Spiegelnek.

 

A legenda legszebb góljait itt nézheted meg.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás