Elképesztő eredmények: ennyi pénzt kaszált eddig a Fradi a nyáron





Holnap ellenfeleket kap a Ferencváros a labdarúgó Európa-liga főtábláján. A zöld-fehérek sorrendben a harmadik idényben jutottak be egy nemzetközi kupasorozat csoportkörébe.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.25.
Európa Liga

A Ferencváros az Európa-ligában folytatja, miután kettős vereséggel búcsúzott a Young Boys ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjében. Az Európa-liga csoportkörének sorsolását pénteken rendezik.

A Ferencváros az Európa-ligában folytatja Fotó: Magyar Nemzet

Történelmi tettek

A Ferencváros révén kilencedszer jutott magyar labdarúgócsapat csoportkörbe európai kupasorozatban, a zöld-fehéreknek ötödször sikerült ez a bravúr. Az viszont először fordult elő, hogy egymás után négy idényben van magyar együttes a főtáblán, ugyanis 2018-ban a Fehérvár, 2019-ben és idén pedig az FTC jutott bajnokként az Európa-liga csoportkörébe, míg tavaly a zöld-fehérek a BL-főtáblájára meneteltek. Szintén történelmi, hogy a Ferencváros egymást követő három idényben csoportkörös, korábban ez egyetlen magyar csapatnak sem sikerült.

3 milliárdnál jár a Fradi

A Ferencváros a Young Boys elleni kieséssel 3 milliárd forint körüli összeget keresett. Az Európai Labdarúgó-szövetség ötmillió eurót (1,7 milliárd forint) fizet a BL-playoffkör vesztesének, és az Európa-liga-csoportkörös részvételért további 3,63 millió eurót (1,3 milliárd forint) utal át (ehhez jön még a tízéves együtthatós rangsorban elfoglalt helyezés, ami az Európa-ligánál az FTC esetében további 528 ezer eurót jelent). Az Európa-ligában a főtáblán 630 ezret ér a győzelem, 210 ezret a döntetlen. A csoportgyőztesek 1,1 millió eurót kapnak, a második helyezett pedig 550 ezret. Ha a Fradi harmadik lesz a csoportjában, akkor a Konferencia Ligában folytathatja.

Kevés volt a négy gól

„Általában négy gól elég szokott lenni a továbbjutáshoz, ebben a párharcban viszont ez kevés volt – mondta Peter Stöger, az FTC edzője a Young Boys elleni kiesés után. – Túl könnyű gólokat engedtünk az ellenfelünknek. Összességében azért elégedett vagyok a teljesítményünkkel, de ez most nem volt elég ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája csoportkörébe jussunk.”

Csoportkörbe jutott magyar csapatok: Ferencváros (1995, Bajnokok Ligája) Ferencváros (2004, UEFA Kupa) Debreceni VSC (2009, Bajnokok Ligája) Debreceni VSC (2010, Európa-liga) Videoton FC (2012, Európa-liga) MOL Vidi FC (2018, Európa-liga) Ferencváros (2019, Európa-liga) Ferencváros (2020, Bajnokok Ligája) Ferencváros (2021, Európa-liga)

 





Ezeket olvastad már?
Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Dárdai Pál nem maradhat! Szalai Ádám korábbi edzőjével tárgyal a Hertha

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

Csupaszon ringó mellek, levetkőzve ment ki a kertbe Fucsovics kedvenc kebelcsodája

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

„Hogy lennénk így bajnokok?!” – Klopp kiborult Szoboszlaiék játéka láttán

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Szívükhöz kaptak a fradisták, a kapusukról van szó

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás