„Páratlan olimpián váltok a magyar csapat tagjáváˮ – letették az esküt a magyar olimpikonok





„Életetek legnagyobb sportélménye előtt álltok” – mondta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a Nemzeti Táncszínházban tartott ünnepélyes eskütételen.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.01.
Tokió 2020

Ünnepélyes keretek között letette az esküt a magyar olimpiai csapat – a fogadalomtétel szövegét két ifjúsági olimpiai bajnok, Késely Ajna úszó és Péni István sportlövő mondta.

A Nemzeti Táncszínházban gyűltek össze csütörtök este a Tokióba utazó sportolók és edzőik, valamint a sportvezetők: immár 85 éve hagyomány, hogy minden ötkarikás játékok előtt ünnepélyes esküt tesznek mindazok, akik kiharcolták az olimpián való indulás jogát. „Páratlan olimpián váltok a magyar csapat tagjáváˮ – mondta el ünnepi beszédében Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. – „Páratlan évben, páratlan előzmények után kerül megrendezésre ez az olimpia, egy páratlan helyszínen, egy olyan országban, ahol imádják a sportot, amely ország sportágakat adott az olimpiai mozgalomnak. Páratlanok lesznek a körülmények is: az olimpia elhalasztása siker, a körülményeket fogjátok fel valamiféle áldozathozatalként. Kedves sportolók, életetek legnagyobb sportélménye előtt álltok! Három hét múlva fellobban Tokióban egy láng – az olimpián 175 tagú csapat képviseli a magyar színeket, vagyis többen leszünk, mint voltunk Rióban, Londonban és Pekingben. Huszonhárom sportág huszonnyolc szakágában vonulnak fel a magyar sportolók, vagyis régen látott sportági sokszínűségben képviselitek hazánkat. Hajrá, magyarok!” Budapest, 2021. július 1.
A tavalyról idénre halasztott, július 23. és augusztus 8. között Tokióiban megrendezésre kerülõ olimpián versenyző magyar csapat tagjainak eskütétele a budapesti Nemzeti Táncszínházban 2021. július 1-jén
(Fotó: MTI/Illyés Tibor) Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere beszédében kiemelte, hogy a magyar sport mindig is élenjáró volt, a magyar sportolók pedig mindig példát mutattak – nemzeti identitásuk kimutatásában is. „Önök mindannyian példaképek lesznek. Felelősségük nagy: tisztességgel, küzdéssel, szívvel és lélekkel kell helytállniuk – önmagukért, egymásért, és az egész nemzetért” – mondta Kásler Miklós. A Nemzeti Táncszínház széksorai megteltek az ünnepi műsorra, a miniszteri beszéd után viszont mindenki felállt a helyéről, hogy Késely Ajna úszó és Péni István sportlövő vezényletével letegye az olimpiai esküt. „Mindent megteszek, hogy a világ legnagyobb sportünnepén eredményesen képviseljem hazámat, Magyarországot” – az eskü utolsó mondata után felcsendült a Himnusz, közben pedig az ötkarikás magyar történelem emlékképei elevenedtek meg a kijelzőn.

 





Ezeket olvastad már?
Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Rengeteg édesanya a pályán, csoda történt a Fradi meccse előtt

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Kontinenst válthat a Fradi bajnoka, nem akárhonnan keresik

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Szoboszlaival megint megtörtént Liverpoolban, így reagált a magyar focista

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Orbán Williről

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás