RETRO RÁDIÓ

Fucsovics Wimbledon füvén kaszálhat nagyot





Mumusa ellen játszik, mégis jók az esélyei. Rubljov ellen kilenc hónap alatt ötből ötször Marci húzta a rövidebbet, de most a legjobbkor fordulhat a kocka.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.07.05.
tenisz

Fucsovics Márton pályafutása legjobb wimbledoni eredményeként nyolcaddöntőt játszik hétfőn. Orosz mumusa, Andrej Rubljov ellen az utóbbi kilenc hónapban elszenvedett öt veresége ellenére sem reménytelen Marci helyzete. Fucsovics Wimbledon juniorbajnoka volt 2010-ben, de eddig váratott magára, hogy a profik között is nagyot alkosson az All England Club „szent gyepén”.

Fucsovics a 2010-es junior Grand Slam-győzelme után 11 évvel felnőttként is menetel Wimbledonban
(Fotó: AFP)

Remélem, idén többet már nem játszom ellened– mondta félig viccesen, félig bosszúsan Fucsovics Wimbledon előtt még márciusban, Dohában, miután gratulált Rubljovnak az idei negyedik összecsapásuk után. Ehhez képest a wimbledoni torna nyolcaddöntőben újra, tavaly október óta már ötödször a világranglistán hetedik orosz teniszsztár néz farkasszemet legjobb játékosunkkal.

A mai játéknapot persze nem emiatt hívják „őrült hétfőnek”: ez az egyetlen Grand Slam-torna, ahol egy nap alatt zavarják le mind a nyolc-nyolc női és férfi nyolcaddöntőt. Kérdés, sikerül-e Marcinak megbolondítania az esélyeket.

Kilenc hónap, öt vereség

A mumusánál 41 hellyel hátrébb sorolt Fucsovics részéről a múltjuk miatt duplán bravúr lenne a továbbjutás. Mégis van erre esélye.

 

A tavaly októberi Roland Garros-nyolcaddöntőjükkel együtt, a közelmúltban ötből ötször kapott ki Rubljovtól – csakhogy eddig mindig salakon vagy kemény pályán. Eddigi egyetlen győzelmét is salakon aratta ellene Fucsovics, még a 2017-es Davis-kupában.

Füvön még nem találkoztak

A londoni füvön viszont – ahol Marci 2010-ben megnyerte a juniorok Grand Slam-tornáját – Fucsovics már a kilencedik kiemelt argentin Diego Schwartzman ellen is összegyűrte a papírformát.

 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 

FM (@fucsovicsmarci) által megosztott bejegyzés

Márpedig az idén különösen csúszós wimbledoni gyep Rubljov számára is a legkényelmetlenebb borítás: itt ugyanúgy az idei nyolcaddöntő az eddigi legjobbja, mint magyar ellenfelének.

127 milliós pénzdíj a tét

Wimbledoni menetelésével már eddig is 78 millió forintnyi pénzdíjat nyert Fucsovics. Ennyit ér idén a nyolcaddöntőbe jutás egyéniben, és az első fordulóban aratott siker párosban.

Ha ma sikerül továbblépnie a negyeddöntőbe, akkor már 127 millió forintra rúgna a díjazása.

 





Ezeket olvastad már?
Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

Ez Marco Rossit is érinti, komoly gondban van az Eb-rivális

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

„Nagyon örült, egyben meg is hatódott" - a Fradi edzőjéről beszélt Hajnal Tamás

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Most kaptuk a lesújtó hírt: elhunyt a válogatott focista

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Se ruha, se smink: pucéran kel föl ágyából a kócosan ébredt szexbomba

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás