Schäfer András: Alig hiszem, hogy véget ért az utazás!

A labdarúgó Európa-bajnokság egyik legnagyobb – nekünk magyaroknak biztosan – felfedezettje Schäfer András. A fiatal középpályás bevallotta, még nem emésztette meg, hogy számunkra befejeződött a kontinensbajnokság.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.28.
válogatott

A Dunaszerdahely üdvöskéje még nem emészette meg a kiesért, ráadásul nehezen dolgozza fel annak körülményeit.

Schafer András gólöröme a labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának utolsó fordulójában játszott Németország - Magyarország mérkõzésen a müncheni Allianz Arénában Fotó:MTI/Kovács Tamás

„Sokkal jobban akartuk a németeknél a győzelmet, rengeteget dolgoztunk a sikerért, erre egy megpattanó lövés miatt elúszott az álmunk” – mondta még mindig elcsukló hangon. „A hatalmas erőfeszítéseinkért cserébe megérdemeltük volna a továbbjutást. Remélem, a Rossi kapitány által előírt és elvégzett munka, hamarosan megtérül, már a vébé-selejtezőn is profitálhatunk belőle.”

Félelem nélkül

Ugyan nem hozta meg a várva-várt sikert András fejes gólja, bátorságáért rengetegen gratuláltak neki a találkozót követően. Kérdezték is tőle, nem tartott attól, hogy a kirepülő német kapus, Manuel Neuer leütközi? „Nem akarok nagy szavakat használni, de olyan eksztázisban játszottunk, futballoztam, hogy ha egy lándzsa jött volna velem szembe, az elé is beugrok. Nem gondolkoztam egy pillanatig sem, csak támadtam a labdát. Ezzel együtt, a visszajátszásban láttam, hogy a német kapus” vigyázott„ rám.”

A magyar csapat a Magyarország - Portugália mérkõzésen a Puskás Arénában Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Kell egy kis áramszünet

Meglepő lenne, ha Európa-bajnokságon nyűjtott teljesítménye után nem kilincselnének a kérők Dunaszerdahelyen. Akár Olaszországból is, ahol korábban már eltöltött egy kevésbé sikeres időszakot. „Nem szeretnék álszerénynek tűnni, ezért én is azt gondolom, lesznek megkereséseim. De, már szóltam a menedzsereimnek, hogy a következő egy hétben ne keressenek ilyenekkel, mert időre van szükségem, amíg feldolgozom az Eb-n történteket. Mondhatom, kell egy kis áramszünet! Ha mégis elhagynám a Dunaszerdahelyet, ahol egyébként nagyon jól érzem magam, és amely klubnak köszönhetem a válogatottságomat, akkor mindenképpen egy olyan csapathoz kell igazolnom, ahol folyamatosan játéklehetőséget kapok.”









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás