Kiválóan érezték magukat Budapesten a franciák





Két mérkőzéssel folytatódik ma a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntője. A franciák Budapest után Bukarestben lépnek fel, Svájccal találkoznak, míg a spanyolok Koppenhágában a vb-ezüstérmes horvátokkal meccselnek.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.28.
eb

Franciaország két mérkőzésen Budapesten lépett fel az Eb-n, és mindkétszer döntetlenre végzett. A világbajnok alakulat ma este Bukarestben Svájccal találkozik a legjobb 16 között.

A Hõsök terén a francia szurkolók Fotó: Földi Imre

Minden rendben volt

A francia válogatott június 16 óta Magyarországon tartózkodott. A világbajnoki címvédő a Duna partján fekvő Marriott Hotelben lakott. Úgy tudjuk, kiválóan érezték magukat Budapesten, a magyar főváros megfelelt az igényeiknek. Christian Karembeu, a franciák egykori világbajnok focistája a Nemzetközi Teqballszövetség nagyköveteként érkezett a hozzánk, és őt is lenyűgözte a helyszín. „Nagyszerű volt a Puskás Aréna hangulata, tele volt a stadion” - mondta Karembeu. „Ráadásul Budapesten az emberek kikapcsolódhatnak, eljárhatnak szórakozni, pörög az élet. Mindez reményt ad arra, hogy visszatérhet a normális élet.”

 

Deschamps elégedett

A franciákat irányító Didier Deschamps örül annak, hogy egy nappal többet pihenhettek, hiszen az F csoport első helyén végeztek. Ez azt jelentette, hogy csak ma kell pályára lépniük a nyolcaddöntőben.

- A játékosaim jól teljesítettek, egy az egy elleni játékban, és csapatként is - hangsúlyozta a francia kapitány- Lehetséges, hogy más csapatok jobb benyomást keltettek nálunk, de mindhárom meccsünkön a saját játékukhoz ragaszkodtak. Az első mérkőzés a németek ellen nagyon fontos volt, utána pedig pontot kellett szereznünk a magyarok ellen ahhoz, hogy a csoportkör utolsó fordulójában már nyugodtan futballozhassunk, és örülök annak, hogy ez sikerült.

Didier Deschamps szövetségi kapitány - Fotó: Mirkó István

Költöznek a spanyolok

A spanyol válogatott mindhárom csoportmeccsét Sevillában játszotta, de ma délután véget ér a házigazda szerepkör. Ezúttal Koppenhágában találkozik a vb-ezüstérmes horvátokkal. Öt éve a franciaországi Eb-n a csoportmeccsek során játszottak a felek, és a horvátok 2-1-re nyertek. A Nemzetek Ligájában 2018-as kiírásában is találkoztak, Spanyolország otthon 6-0-ra győzött, majd a horvátok 3-2-re visszavágtak.

 

A nyolcaddöntő programja

Koppenhága - 18.00: Horvátország–Spanyolország, M4 Sport Bukarest - 21.00: Franciaország–Svájc, M4 Sport

 





Ezeket olvastad már?
Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

„Csak arra emlékszem, hogy a szurkolókat nézem" - így értékelt a nap magyar hőse

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Széttárt combok és csupasz almamellek: pucéran fotózták le ágyában a vadóc tornászlányt

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás