RETRO RÁDIÓ

Itt az új Schumacher? A magyar tehetség már együtt is edzett Carlos Sainz-szal





Szinte az anyatejjel szívta magába a benzingőzt a most tízéves Gender Tomi, aki a legendás F1-es pilóták nyomdokaiba lépne.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.04.27.
övé a jövő

Még járni sem tudott Gender Tomika, amikor már autóversenyekre járt édesanyjával. Édesapja, a Gender Racing Team megálmodója és alapítója büszkén mondja, hogy fia benzingőzben született. A GRT a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség autós gyorsasági szak­ágának legsikeresebb formaautós csapata, amely számos magyar és nemzetközi bajnoki címet szerzett. Így nem csoda, hogy amikor az apuka külföldön volt, Tomika mindig versenyautót vagy azokat szállító kamiont kért ajándékba.

Tominál ilyen egy edzés (Fotó: Knap Zoltán KZ/BORS)

– Így kezdődött, és ahogy már külön tudta kezelni a kezét és a lábait, kapott egy gokartot – mesélte a Borsnak a büszke édesapa, Gender Tamás. – Eleinte az egyik versenyzőmmel tanítgattuk az ideális ívekre, nagyon hamar ráérzett, kiderült, hogy nemcsak akarja ezt, hanem tehetsége is van hozzá. Nem volt még ötéves ekkor, azóta alig lehet kimozdítani a gokartból, két éve versenyzik is, és egyre sikeresebb.

Pénzt és időt nem kímélve állnak mögötte

Tomika szülei igyekeznek mindent megtenni, hogy gyermekük álma valóra váljon.

– Ez nem lemondás részünkről, mint ahogy Tomika sem érzi, hogy a gokartos tréningek vagy a speciális erőnléti edzések miatt nélkülöznie kell a barátait – folytatta Tamás. – Egy sikeres teszt után csatlakozott a gokartsportban világszinten is az élvonalba tartozó olasz Team Driver csapathoz, ahol a többszörös világbajnok, Felice Tiene végzi személyes felkészítését. Tomika idei fő versenysorozata a nyolcfordulós IAME Series Italy lesz, melyből már három hétvégét teljesített is, és jelenleg a bajnoki tabella 8. helyéről várhatja a folytatást. Sportkarrierje miatt a fiú jövőre tanulmányait Olaszországban, Bresciában folytatja egy amerikai iskolában, így könnyebb lesz megoldani az edzéseket.

Carlos Sainz és Tomi (Fotó: Bors)

Múlt héten a GRT legifjabb volánpörgetője együtt edzett a kétszeres ralivilágbajnok fiával, a Ferrari Forma–1-es versenyzőjével, Carlos Sainz-szal.

Nagyon aranyos volt, sok tanáccsal ellátott – mondta Tomika. – Nekem is az az álmom, hogy F1-es pilóta legyek. Örülnék, ha ellene küzdhetnék.





Ezeket olvastad már?
Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Letolja a bugyiját: less be a vadító kebelcsoda szeméremdombjára

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Most kaptuk a lesújtó hírt: szörnyű veszteség érte Szoboszlaiékat

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Kiborultak a kapitányok, Rossi is érintett lehet: fontos változás jöhet az Eb előtt

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Váratlan bejelentést tettek Szoboszlai Dominikról, erre senki sem számított

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás