Visszatér a magyar szurkolók rémálma, az andorrai autószerelő





Négy évvel ezelőtt a magyar labdarúgó-válogatott arcpirító vereséget szenvedett Andorrán. A győztes gólt egy olyan futballista szerezte, aki civilben autószerelőként dolgozik.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.03.31.
vb-selejtező

A magyar válogatott szerdán este 20.45-től Andorra otthonában folytatja a világbajnoki selejtezőket. Marco Rossi együttese két mérkőzés után négy ponttal áll, miután a lengyelek elleni döntetlent követően legyőzte San Marinót. Még Anglia és Albánia szerepel a csoportban.

Andorra 2017-ben Marc Rebes góljával verte a magyar válogatottat (Fotó: AFP)

Műfüvön kell játszani

Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar csapat ma este nem becsülheti le Andorrát.

- Az andorrai meccs a San Marinóinál is nehezebb találkozó lehet. Szűk, műfüves pályán játszunk szerdán, száz százalékosan óvatosnak kell lennünk. Az ilyen mérkőzéseken az első másodperctől az utolsóig magas koncentrációra van szükség – fogalmazott Rossi.

Papíron jobbak vagyunk

Az andorrai keret összértéke 2 millió euró a Transfermarkt becslése alapján. Természetesen ezzel jócskán elmarad a magyar válogatottól, amely 58,8 milliót ér. Ráadásul Marco Rossi együttesében jelenleg nyolc olyan játékos szerepel, akik egyenként többet érnek a teljes andorrai keretnél. A magyar klubokat is többre taksálják, a 12 csapatos NB I valamennyi egyesülete nagyobb értéket képvisel, sőt az NB II-ből 17 gárdánk szintén megelőzi az andorraiakat. Szerdai ellenfelünk legértékesebb játékosa Marc Vales, őt 200 ezer euróra taksálják, és a norvég élvonalban szereplő Sandefjord középpályása. A magyar keretben Willi Orbán a listavezető 14 millió eurós értékkel.

A félelmetes autószerelő

A magyar válogatott története egyik legsúlyosabb vereségét Andorra otthonában szenvedte el, ahol 2017 júniusában 1-0-ra kikapott. Ez volt az andorrai csapat történetének első győzelme, amit tétmeccsen aratott. A vb-selejtező győztes gólját az a Marc Rebes szerezte, aki ezúttal is ott van az andorrai keretben. A 26 éves középpályás amatőr státuszú futballista, civilben egy autószervizben dolgozik, szabadidejében az andorrai FC Santa Coloma játékosa.

- Nem vagyunk profik, néhány kivételtől eltekintve a foci mellett dolgozunk vagy tanulunk - mesélte Rebes. - Én a helyi Mercedes-szervizben dolgozom, és munka után járok edzésre.





Ezeket olvastad már?
„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

„A Fradi Magyarországon egy vallás" – 125 éves lett az FTC

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Marco Rossi csapatának legnagyobb vesztese a lelátóról szurkol

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Mégis itt dolgozna Jürgen Klopp

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Szavazz Te is! Ők lehetnek Pest vármegyében az év tesitanárai

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás