Testközelből figyelheti Szoboszlai Dominiket a Bayern München





Eddigi legnagyobb próbatétele vár este Szoboszlai Dominikra és a Salzburgra a Bajnokok Ligájában.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.03.
Szoboszlai Dominik Bajnokok Ligája Bayern München

Ma a Bayern ellen, jövőre a Bayernben? Újabb neves csapattal gyarapodott Szoboszlai Dominik kérőinek sora. Válogatott labdarúgónk kedden este a BL-győztes Bayern München ellenfeleként bizonyíthatja a rátermettségét. A Salzburg-Bayern München mérkőzést 21 órakor játsszák, és az M4 Sport élőben közvetíti.

Szoboszlai Dominik (feketében) újra világsztárok ellen küzdhet Fotó: Nemzeti sport

Megérett az előrelépésre

A salzburgi tehetséggyár növendékeinek leginkább a testvércsapat RB Leipzig jelenti az előrelépést az osztrákból a német Bundesligába (így került Lipcsébe Gulácsi Péter is). Szoboszlai Dominik kérői között azonban már a Borussia Dortmundot, sőt újabban a Bayern Münchent is emlegetik. A müncheni Tageszeitung szerint a magyar tehetséget régóta figyelik a bajorok, de 2018-ban és 2019-ben még nem ítélték elég érettnek. A tavaszi kényszerszünet óta azonban már több egy ügyes srácnál: azóta 21 tétmeccsen 13 gól és 18 gólpassz a mérlege, és a BL-ben is három gólt lőtt. Így már bőven megérné nekik a 25 millió eurós (9,2 milliárd forint) kivásárlási árát.

Utolsó az első ellen

Hogy Szoboszlai a Bayern-sportigazgató Hasan Salihamidzic emlegette „fiatal, megfizethető és fejlődőképes” kategóriába tartozik, ma közvetlenül ellenük bizonyíthatja. A müncheniek két győzelemmel (4-0 az Atlético Madrid ellen, majd 2-1 Moszkvában) vezetik az A csoport tabelláját, míg a múlt héten Madridban 3-2-re vesztes Salzburg a Lokomotiv elleni 2-2-ért járó ponttal sereghajtó.

– Tudjuk, mire képes a Bayern München. Védekezésben, támadásban, letámadásban, labdajáratásban, kapu előtti hatékonyságban egyaránt bivalyerős, de nem adhatjuk fel. Próbáljuk a saját futballunkat játszani, és mindent megteszünk a pontszerzésért – idézte Dominiket a Nemzeti Sport.

Rossi: irány a Bundesliga!

A lap szerint a Bayernnek hasonlóan ügyes húzás lenne lecsapni Szoboszlaira, mint volt tavaly a kanadai Alphonso Davies leigazolása. A 10 millió euróért igazolt balhátvéd azóta megnyolcszorozta az értékét. A télen valószínűleg klubot váltó magyar focista aláírásáért persze még a Bayern számára is nagy a verseny. A németek mellett olasz, angol, spanyol és francia élcsapatok is kiszemelték.

– Ami engem meglepett benne, az nem csak a technikai tudása, de a pályán mutatott személyisége is. Tudom, hogy rajta van az Inter és a Juve, de nagy a konkurencia is – idézte a Gazzatta dello Sport olasz szövetségi kapitányunkat. Marco Rossi hozzátette: Szoboszlai szerinte Németországba tart.





Ezeket olvastad már?
Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Gulácsi Péterről

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Újabb legenda távozott, meghalt a 30-szoros válogatott focista – videó

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Szörnyű jóslat, gyorsan kirúgják Szoboszlai Dominik új edzőjét

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Csodát tett tündéri kisfia Milák Kristóf nagy riválisával

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás