Maradona Budapesten, nem bírtak vele a magyarok





Diego Maradona hatszor került szembe magyar csapattal a pályafutása során, és egyszer sem szenvedett vereséget.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.11.27.
magyar válogatott halál Diego Maradona

A hatvanévesen elhunyt legendás argentin futballista, Diego Maradona egyszer, 1990 októberében, Budapesten is pályára lépett. A Metropol felidézte a magyarok elleni fellépéseit.

Diego Maradona 60 évesen hunyt el (Fotó: Getty Images)

1977. február 27., Argentína-Magyarország: 5-1

Diego Maradona 16 évesen Magyarország ellen mutatkozott be az argentin válogatottban. A két csapat Buenos Aires-i barátságos meccsén a 62. percben csereként lépett pályára. Mire Maradona beállt, már kialakult az 5-1-es végeredmény. A magyar csapat szépítő találatát Zombori Sándor szerezte.

1980. január 28., Argentinos Juniors-Magyar ligaválogatott: 2-2

1980 elején Dél-Amerikában túrázott a magyar ligaválogatott, amely leginkább a Ferencváros játékosaira épült. Egy négyes torna keretében a Diego Maradonával felálló Argentinos Juniorsszal is találkoztak. A mérkőzés 2-2-re zárult, Maradona egy gólt szerzett, de Kakas László kivédte a 11-esét!

1981. február 14., Argentinos Juniors-Magyarország: 1-1

Ez volt Diego Maradona utolsó mérkőzése az Argentinos Juniors színeiben. A meccs után a magyar válogatott tagjaival fotózták őt. A Mar del Plata-i mérkőzést az Aranykupa keretében játszották, és a magyar csapat utolsó lett az ötcsapatos tornán.

1982. június 18., Magyarország-Argentína: 1-4

Az 1982-es világbajnokságon került először szembe igazi tétmérkőzésen Diego Maradona a magyarokkal. Sok örömünk nem volt benne, az argentin sztár két góllal járult hozzá csapata 4-1-es győzelméhez. Ez volt az első vb-szereplése, és játékosaink nem bírtak vele. Kapusunk, Mészáros Ferenc a két kapott gól mellett többször is bravúrral védte Maradona próbálkozását.

1990. szeptember 19., Napoli-Újpest: 3-0

Maradona 1990-ben már isteni magasságokba emelkedett. Ekkorra már túl volt az 1986-os világbajnoki győzelmen, és friss vb-ezüstérmesként várta az Újpest elleni BEK-párharcot. A Napoli a vezérletével addigra már két bajnoki címet nyert, imádták őt a dél-olasz városban. Az Újpest elleni első meccsen két góllal járult hozzá a 3-0-s sikerhez.

1990. október 3., Újpest-Napoli: 0-2

A nápolyi meccs visszavágója okán járt először és utoljára Budapesten Diego Maradona. A magyar fővárosban nem szerzett gólt, de kétség kívül az ő szereplését kísérte a legnagyobb érdeklődés. Bemelegítését a mai napig emlegeti, aki látta, hiszen vállal passzolgatta a labdát az egyik társával. Maradona nem szerzett gólt, a Napoli 2-0-ra nyert Budapesten.





Ezeket olvastad már?
Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Most aztán foghatja a fejét Marco Rossi: Ádám Martinról van szó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Kulisszatitkok, a magyar hokiválogatott bolzanói vb-öltözőjében jártunk - Videó

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

„Csúcs az edző” – Kiálltak a sokat kritizált Dárdai Pál mellett

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás