Ilyen még nem volt Európában, történelmet ír a budapesti Szuperkupa mérkőzés





Szigorú járványügyi intézkedéseket hoztak a mai budapesti Európai Szuperkupa labdarúgó-mérkőzés miatt.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2020.09.24.
világsztárok Budapesten

A Bajnokok Ligája-győztes Bayern München az Európa-ligában diadalmaskodó Sevillával találkozik ma 21 órakor a Puskás Arénában. Történelmi eseménynek ígérkezik, hiszen először rendeznek egymeccses nemzetközi labdarúgó kupadöntőt Budapesten. Ráadásul a koronavírus-járvány kirobbanása óta ez lesz az első olyan hivatalos UEFA-mérkőzés, amelyet nézők előtt tartanak meg.

Fotó: Puskás Aréna/Facebook

Tudnivalók:

  • A Puskás Aréna teljes kapacitásának mindössze 30 százalékát használják ki a szurkolók.
  • A belépéskor mindenkinek testhőmérséklet-mérésen kell átesnie (37,8 C vagy afölötti értékkel nem lehet belépni a stadionba).
  • A maszk használata kötelező a stadion területén, az arénában történő mozgásnál, az ülőhely elfoglalása után pedig ajánlott.
  • A drukkereknek tartaniuk kell a másfél méteres távolságot. A külföldről érkezők kizárólag 72 óránál nem régebbi negatív koronavírus-teszttel léphettek be az országba.
  • Mindkét csapat közleményt adott ki a szurkolók kapcsán, a Sevilla 500, a Bayern München 2100 rajongó utazásával számol.
  • Azok a drukkerek, akik a koronavírusra jellemző tünetek bármelyikét észlelik magukon, illetve akik a mérkőzést megelőző 14 napban pozitív COVID-tesztet produkáltak, vagy kapcsolatban álltak ilyen személlyel, nem léphetnek be a stadionba. Ezekben az esetekben az UEFA visszatéríti a jegyek árát.
  • Óriási formában várja a mai meccset a Bayern München, amely az előző 23 tétmérkőzését megnyerte, és sorrendben 32 találkozó óta veretlen. A német sztárcsapat legutóbb 2019. november 7-én a Mönchengladbach ellen szenvedett vereséget. Azóta a Német Kupát, a bajnoki címet és a Bajnokok Ligáját is megnyerte. A Bundesliga új idényét is elsöprő fölénnyel kezdte, pénteken 8-0-ra verte a Schalkét. A Sevilla is méretes veretlenségi szériát görget, az utóbbi 22 tétmérkőzésén veretlen maradt. A spanyol csapat legutóbb február 9-én a Celta Vigótól kapott ki, és augusztusban elhódította az Európa-liga trófeáját. Az andalúziai gárda a spanyol bajnokság új idényében még nem lépett pályára. A két csapat formája szenzációs meccset ígér Budapesten.





    Ezeket olvastad már?
    Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

    Bemutatjuk Marco Rossi csapatát, három érdekesség Balogh Botondról

    „Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

    „Ezt tudnám nézni egész nap!” – Hosszú Katinkát elképesztő szögből videózták

    Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

    Fontos hírt jelentett be a Liverpool, Szoboszlai is érintett – Fotó

    Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

    Óriási üzlet lehet, külföldre vinnék a Fradi sztárjait

    Top hírek





    Ezek is érdekelhetik



    Hírlevél-feliratkozás