RETRO RÁDIÓ

Most jelentették be: súlyos döntést hoztak az oroszok





A júliusi, fukuokai vizes világbajnokságon nem vesznek részt az orosz sportolók Vlagyimir Szalnyikov, az Összoroszországi Úszószövetség elnöke szerint.



Megosztás
Szerző: MTI
Létrehozva: 2023.04.07.
úszás Oroszország

Az úszásban négyszeres olimpiai bajnok sportvezető nyilatkozatával elébe ment a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a World Aquatics (WA) júliusra halasztott döntésének. A WA szerdai közleménye szerint a szervezet létrehozott egy munkacsoportot azzal a feladattal, hogy vizsgálja meg, az orosz és fehérorosz sportolók milyen módon indulhatnának újra semleges versenyzőként a nemzetközi viadalokon. Az alkalmi testület jelentését viszont csak a júliusban sorra kerülő WA-ülésen vitatják meg, ezt pedig túl kései időpontnak tartja Szalnyikov, aki egyúttal elfogadhatatlannak nevezte az oroszok visszafogadásának kritériumait, melyeket a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) javasolt.

A NOB március 28-án állt elő azzal az indítvánnyal, hogy - semlegesként - engedjék vissza az orosz és fehérorosz sportolókat a nemzetközi versenyekre azzal a megkötéssel, hogy csak olyanok indulhatnak, akik nyilvánosan nem emeltek szót Oroszország ukrajnai háborúja mellett, és nem állnak kapcsolatban a fegyveres erőkkel vagy a nemzetbiztonsági szervekkel.

Fukuokában július 14. és 30. között rendezik meg a 2023-as vizes világbajnokságot.

 









Ezeket olvastad már?
Húsvéti sokadalom a Mogyoródi úton

Húsvéti sokadalom a Mogyoródi úton

Vár a Csodák Palotája! - a tavaszi szünetben is

Vár a Csodák Palotája! - a tavaszi szünetben is

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás