RETRO RÁDIÓ

Tanulj meg keringőzni! Flashmob: Ausztria és Magyarország táncra perdül





Keringőre fel! Kék Duna keringő az Europaballett St. Pölten táncosaival, majd keringőflashmob.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.07.19.
keringő

Egy különleges táncos élményt hoz el nektek július 19-én 19 órakor az Osztrák Kulturális Fórum és az Österreich Werbung! Az Europaballett St. Pölten táncosai Johann Strauss Kék Duna keringő című darabjára egy különleges koreográfiával készülnek, az előadás után pedig egy keringőflashmob is lesz, ahol tánctanárok segítségével mindenki elsajátíthatja a keringő alapjait.

Fotó: Facebook

Koreográfia: Michael Fichtenbaum, az Europaballett St. Pölten igazgatója

Zene: Johann Strauss – Kék Duna keringő

Az Europaballett St. Pölten jelenleg 26 táncművészből áll, melyet 1989-ben Michael Fichtenbaum, a Bécsi Állami Operaház egykori táncművésze egy magán-balettiskola nyitásával alapított meg. Az akadémia növendékei számos nemzetközi versenyen szereztek előkelő helyezéseket. Az intézmény diákjai közreműködésével előadásokat mutattak be, a későbbiekben a szervezet a Ballet Jeunesse Hippolyte ifjúsági társulattá forrta ki magát. Olyan neves koreográfusok alkottak az együttes számára, s azzal emelték annak színvonalát, mint Renato Zanella, Peter Breuer vagy Vladimir Malakhov. A saját előadóhellyel rendelkező társulat számos előadást tart Ausztriában, de számtalan külföldi vendégszereplésnek tesz eleget nemcsak Európában, de Amerikában, Ázsiában, valamint az afrikai kontinensen is. Az együttes repertoárján szerepel klasszikus, neoklasszikus, modern, valamint kortárs stílus is, de valamennyi színházi műfajban (operett, opera, musical) megmutatkoznak a társulat kiváló táncosai.

Az eseménynek a Nemzeti Táncszínház terasza (Millenáris park) ad otthont, a budapesti táncélet egyik legkiemelkedőbb modern épülete.





Ezeket olvastad már?
Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Rügyfakasztó körtúra a Normafától

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Nemezkészítő műhely – húsvétra készülünk!

Retrókonzol- és számítógépbörze

Retrókonzol- és számítógépbörze

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Növényorvossal sétálhatsz a Rákos-patak mentén!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás