A Zöld Tusa, a Klímapolitikai Intézet és a Reaktor Alapítvány környezetpolitikai vitasorozatának következő eseményén a húsfogyasztás és a vegán táplálkozás környezeti hatásairól beszélgetnek a vitaest vendégeivel: Gyimóthy Barbarával, a Magyar Vegán Egyesület alelnökével és Éder Tamással, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökével.
A vita során olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy
- A vegán étrenddel csökkenthető az egyének ökolábnyoma?
- Hús- és tejpótló termékek valójában károsabbak a környezetre, mint maga a hús és a tej?
- Vegán étrenddel biztosítható az emberi szervezet fehérjeszükséglete?
- A magyarok húsfogyasztási szokásai fenntarthatóak a jövőben?
- A hazai állattartásra vonatkozó állatjóléti és állategészségügyi követelmények kielégítőek?
Házigazda, a beszélgetés moderátora – Győri Adrienn, a Klímapolitikai Intézet junior kutatója.
Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7., MCC - Scruton
Időpont: június 14., 17.00
Az eseményen a részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre