Vegán vs. húsevő: enni vagy nem enni? – Zöld Tusa

A Zöld Tusa, a Klímapolitikai Intézet és a Reaktor Alapítvány környezetpolitikai vitasorozatának következő eseményén a húsfogyasztás és a vegán táplálkozás környezeti hatásairól beszélgetnek a vitaest vendégeivel: Gyimóthy Barbarával, a Magyar Vegán Egyesület alelnökével és Éder Tamással, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnökével.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.14.
vegán

A vita során olyan kérdésekre keresik a választ, mint hogy

Fotó: Facebook

- A vegán étrenddel csökkenthető az egyének ökolábnyoma?

- Hús- és tejpótló termékek valójában károsabbak a környezetre, mint maga a hús és a tej?

- Vegán étrenddel biztosítható az emberi szervezet fehérjeszükséglete?

- A magyarok húsfogyasztási szokásai fenntarthatóak a jövőben?

- A hazai állattartásra vonatkozó állatjóléti és állategészségügyi követelmények kielégítőek?

Házigazda, a beszélgetés moderátora – Győri Adrienn, a Klímapolitikai Intézet junior kutatója.

Helyszín: 1113 Budapest, Tas vezér utca 3–7., MCC - Scruton

Időpont: június 14., 17.00

Az eseményen a részvétel ingyenes, azonban minden esetben regisztrációhoz kötött.









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás