
Egy permakultúrás kertészetben tartják az eseményt, amely a szervezők szerint jóval több, mint egy egyszerű palántavásár.
„Egyrészt valóban eladósorba kerültek a hosszúnappalos, etikus módon, csávázatlan magokból nevelt palántáink. De ehhez több más program is kapcsolódik. Például a permakultúrás gazdálkodásba is belekóstolhatsz, kertészmérnökünk szeretettel vár valamelyik kertbemutató barangolásra (a kertbejárások kezdési időpontja lejjebb a programok között). De termékvásár, kóstoló is lesz, és különleges gasztronómiai élményben is részed lehet.
A palánták előrendelése ugyan befejeződött, de a rendezvény látogatói a helyszínen még válogathatnak, vásárolhatnak a „gazdátlan” palántákból, illetve pár meglepetéssel is készülünk – csodás, magyar nemesítésű egynyári virágok formájában. A kétnapos palántavásár idején kedvezményes Grapoila termékvásárt és kóstolót is tartunk. Részletek itt.
Szombaton meglepetés! Ezen a napon velünk tart a Séf & a Kertész csapata, Horváth Gábor séf (a mádi Gusteau volt séfje, Bocuse-döntős) helyben fog sütni-főzni különleges finomságokat. A menü ígéretes, érdemes sietni, nehogy elfogyjon!
Reggeli: Burgonyás piadena, mángoldos cukkinikrém, tavaszi levélsaláták, tojás, granola
Ebéd: Tavaszi zsongás a kertből: friss tavaszi zöldségek, rikottagombóc, mángoldos cukkinikrém, zöldfűszeres vajmártás
Desszert: Szamócás-rebarbarás pite sárgabarackmagliszttel, fehércsokis-mentás mousse
Ezenkívül a Séf és a Kertész állandó gourmet termékei is kóstolhatók és megvásárolhatók lesznek.
Időpont: május 6–7.
Helyszín: 1224 Budapest, Szakiskola u. 33–43.
További információk itt.
A programsorozat új helyszíneken és új koncepcióval jelentkezik, melynek fókuszában továbbra is az értékesítésösztönzés és az országimázs tudatos alakítása áll.
Tudnivalók és érdekességek a madarak világáról általános iskolásoknak, minden hónap első csütörtökjén a Marczin és harmadik szombatján terepi körülmények között.
100-as szubjektív listába csomagolt hazai „jóhelyek” gyűjteménye, ahol a 100. helyezett éppen olyan izgalmas, mint az első.
Klímaadaptáció, avagy hogyan élhetjük túl a klímakatasztrófát? – ezt a címet kapta az esemény, amelyre minden érdeklődőt várnak.
„Ezen a találkozón kézzel és szívvel alkotunk, a kezek munkája, az alkotás folyamata, az ültetés öröme egyaránt a testi lelki jólétünket erősíti, alkossanak velünk!”
Előadó: Kasza Gyula, a Maradék nélkül élelmiszerhulladék-megelőzési nemzeti program vezetője.
Nem akar lemaradni a Metropol cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi hetente három alkalommal elküldjük Önnek a legjobb írásokat!
Feliratkozom a hírlevélre