Mesekert – Tavaszi családi, zenés, mesés, kézműves délelőtt





Jó időben helyszín a Marczi kertje. Rossz idő esetén a programot a művelődési központ belső tereiben tartják meg.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.05.22.
családi

10.00 Fabók Mancsi Bábszínháza: A háromágú tölgyfa tündére

Fotó: Facebook

„Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a gazból gyütt boszorkányt sem kell félteni! Ámító fondorlatossággal széjjel szakítja az egymásnak teremtetteket, a tündérleányt több ízben elveszejti, s haj, mi kegyetlenségeket nem mível! De, hogy a szép, szelíd, tartózkodó, s kezdetekben erőtlen tündérleány mint kap erőre, s az éretlenke királyi fiúból mint válik igaz, nyitott szemekkel élő királyi személy, s hogy kettejük fényes szerelme legyőzi-e a sötét fondorlatokat, azt csak azok láthatják, kik megtekintik előadásunkat.”

Az előadás 2017-ben elnyerte a 9. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját.

11.00 Marczi mesekert őrjárat

Elindulunk egy kacskaringós parkos, játszóteres útvonalon. Bejárjuk a Marczi rengeteg kertet, hogy meglepő és érdekes csodákat fedezzünk fel együtt! Mit rejt a Marczi Mesekert a II. kerület szívében? Milyen állatok, tücskök, bogarak, madarak, teknősbékák… Igen, teknősbékák lakják a kertet! Csatangolunk fel a kis domboldalra, hátha látunk valamit odafentről, amit máshonnan nem. Ki tudja, lehet, hogy épp egy Gomba Manó vár minket valahol, aki gombarönköket őriz. Van-e elrejtett kincs a kertben? Keresd az Őrjárat megállót!

12.00 Klárisok zenekar mesekoncertje: Kerekégenjáró

A Klárisok zenekar előadásában jól ismert énekes-táncos népi játékaink és dalaink az égitest-szabadító tündérmese fonalán, a hős Napvitéz vándorútja mentén rendeződtek a szimbólumok kapcsolódásával egységes egésszé. A bátor Napvitéz aranyszőrű paripája segítségével győzi le a sötétséget, kiszabadítja a szépséges tündérleányt és visszahozza a Napot az égre!

Kézműves-foglalkozások:

Csíki Virággal virágkoszorút, Jóga Julival makramé-barátságkarkötőt és könyvjelzőt készíthettek. A Lamandala foglalkozásán pedig betekintést nyerhetsz a pontozás alapjaiba, és közben elkészítheted életed első gyönyörű pöttyözött mandaláját.

A belépés díjtalan!

További részletek itt.





Ezeket olvastad már?
Fülemülék éjszakája a Népligetben

Fülemülék éjszakája a Népligetben

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Aktivitás Szenior Akadémia: Életünk fizikai szintje időskorban

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Memóriatréning klub – tegyél a szellemi frissességedért!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Baba-mama klub – kapcsolódj ki, beszélgess!

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás