Megéri-e váltani iPhone 12 Pro okostelefonra?

Az iPhone 12 Pro az Apple legújabb okosmobilja, amely 5G csatlakozást kínál, az A14 chipet tartalmazza a jobb teljesítmény érdekében, továbbfejlesztett kamerarendszert LiDAR szkennerrel, illetve a MagSafe-et, mindezt új kialakításban. Összeállításunkban ismertetjük a készülék legfontosabb tudnivalóit, hogy néhány tipp segítségével hozzá tudjunk járulni a vásárlási döntéshez. (X)Megosztás
Szerző: metropol
2021.07.26. 13:27
összehasonlítás

A kibővült adatforgalmi opció nem meríti az iPhone 12 Pro aksiját

Az új iPhone 12 modellek elsőként kínálnak 5G csatlakozást a gyorsabb letöltéshez és feltöltéshez, a kifogástalan minőségű videó streaminghez, jobb játékhoz és nagyobb felbontású 1080p FaceTime hívásokhoz. Az 5G használatakor az akkumulátor élettartamának megőrzése érdekében a telefon az úgynevezett Smart Data Mode LTE-kapcsolatra áll vissza, amikor az 5G sebességre már nincs szükség.

A 6.1-es iPhone 12 Pro felbontása 2532 x 1170 460 pixel per inch, míg a 6,7-hüvelykes iPhone 12 Pro Max felbontása 2778 x 1284. A kijelzők HDR-támogatást kínálnak, 1200 nites csúcsfényességgel.

A kijelzők védelmére szolgál egy új Ceramic Shield borító, amely az Apple szerint „túlmutat az üvegen” és keményebb, mint bármely okostelefon display, amelynek anyaga nano-kristály kerámia.

Fotó: pixabay

Egy „chip” mindenek felett

Az új fejlesztésű A14 chip naprakész képjelfeldolgozási, valamint fényképezési képességeket biztosít. Ennek eredményeként az éjszakai mód már elérhető az előlapi TrueDepth fényképezőgéphez és az Ultra Wide kamerához, a Deep Fusion pedig minden kamerához használható. Az új Smart HDR 3 funkció több valósághű képet hoz létre.

Az iPhone 12 Pro támogatja a ProRAW funkciót is, így teljes kontrollt kínálva a színek, a részletek és a dinamikus tartomány felett.

Ami a videót illeti, az iPhone 12 Pro modellek támogatják a 4K 60 képkocka / másodperces videó- ​​és HDR-videofelvételt Dolby Vision hangzással, akár 60 képkocka / másodperces sebességgel, és jobb videóstabilizációt biztosítanak. A Night mode time-lapse videó opcióval lenyűgöző éjszakai videókat készíthetünk.

Az iPhone 12 Pro különleges LiDAR szkennerrel van felszerelve, amely méri a jelenet fénytávolságát és pixelmélységét és a megnövelt pontosság érdekében 6-szor javítja az autofókuszt gyenge fényviszonyok mellett. A LiDAR szkenner segítségével szinte vaksötétben remek képeket tudunk alkotni.

Az iPhone 12 Pro kamerafelosztása igen sokoldalú

Az online boltokban hozzávetőlegesen 320 és 400 ezer forint közötti áron beszerezhető okoskészülék a következő kamerafunkciókat tartalmazza:

 • 12 megapixeles, f / 2,4 fényrekeszű, 120 fokos látómezővel, 13 mm-es fókusztávolsággal objektív-korrekcióval rendelkező objektív, amely figyelembe veszi a torzításokat
 • 12 megapixeles, széles objektív f / 1,6-os optikai képstabilizátorral
 • 12 megapixeles teleobjektív f / 2.0, 2x-es optikai zoommal (4x optikai zoomtartomány), akár 10-szeres digitális zoommal és optikai képstabilizátorral
 • A 7 elemű széles objektív f / 1,6 fényrekesze 27 százalékkal több fényt enged, ami javulást eredményez a gyenge fényviszonyok mellett történő fényképezésnél.

  Környezetbarát mágneskialakítás

  Az iPhone 12 Pro mágnesekben – valamint a MagSafe kiegészítőkben – 100%‑ban újragyártott ritka­földfémeket alkalmaztak.

  Az iPhone típusokat tekintve a 12-es biztosítja a leghosszabb akksi-időtartamot, közel 20 óra üzemidőről beszélhetünk egyetlen feltöltés után.

  Elenyésző árnyoldal

  Ahhoz képest, hogy az iPhone 12 Pro a leghatékonyabb az 5G lefedettséget illetően, a szupergyors adatforgalom nem élvezhető ki teljes egészében, hazánkban még nincs teljes 5G-s hálózati elérhetőség.

  Gond lehet még a belső tárhely, amely ugyan alapból 128 GB, viszont az Apple termékek tovább már nem bővíthetők, úgy, mint az Androidos készülékek. Azonban gond egy szál se, mert van 256GB-os telefon is, igaz ezért többet fizethetünk, ha pedig ez szintén kevés lenne a tárhelyet nézve, akkor opció még az 512 GB-os iPhone 12 Pro Max, amely egy felsőbb kategória, ellenben minden igény kielégíthet.

  Érdemes azon gondolkodni, hogy vajon tényleg le kell cserélni a korábbi iPhone típust, ezt a döntést mindenki maga hozza meg.

  Ezeket olvastad már?
  Videóval: igazi házi süteményre vágysz? Olyan lesz, mintha a nagymamád sütötte volna…

  Videóval: igazi házi süteményre vágysz? Olyan lesz, mintha a nagymamád sütötte volna…

  Így viseld a sárgát, őrült szexi leszel benne

  Így viseld a sárgát, őrült szexi leszel benne

  6 lépés a tudatos bőrápolás felé

  6 lépés a tudatos bőrápolás felé

  Kislányos vagy szexi? Újra hódít a virágos minta

  Kislányos vagy szexi? Újra hódít a virágos minta

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél feliratkozás