Borszerda – középpontban: Csontváry

Szerda esténként különleges kiállítások, izgalmas tárlatvezetések, élő zene és borkóstoló várja a művészet rajongóit.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2024.07.10.
Módosítva: 2024.07.10.
Bortársaság csontváry Budapest

A Magyar Nemzeti Galéria egyik legnépszerűbb programsorozata idén is várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat.  Az idei Borszerdák tematikái az utóbbi időszakban megújult állandó kiállítások köré épülnek. Az egyes esteken megismerhetik Csontváry Kosztka Tivadar festészetét, az 1945 utáni művészetet bemutató Lépésváltás – frissítve! című tárlatot, az 1800 utáni nemzetközi gyűjteményt, valamint a 20. századi magyar művészettel foglalkozó Modern idők című kiállításunkat.

Borszerda Középpontban  Csontváry
Fotó: Facebook

Az idei évben a pénzügyi piac egyik meghatározó és dinamikusan növekvő privát bankja, a K&H privát bank főtámogatóként csatlakozott az eseményhez. Az innováció és a fenntarthatóság mellett elkötelezett pénzintézet támogatásával és Hatos Fanni, a Michelin-csillagos Salt étterem sommelier-jének és a Bortársaság borászati kapcsolattartójának ajánlásával a programsorozat történetében az idei évben elsőként nemzetközi színtéren is ismert és elismert magyar natúr borászatoknak is lehetőségük nyílik a bemutatkozásra, amelyeknek a borai organikus vagy biodinamikus megközelítéssel termesztett szőlőből, adalékanyagok nélkül készülnek.

Július 10-én a Szent György-hegyi Szászi Birtok és a Bencze Birtok, július 17-én a Somló-hegyi St. Margit Pincészet, illetve Jász Laci Pincéje, július 24-én a nyugati országrészből a Pannonhalmi Főapátság Borászata és az Unger Bormanufaktúra, július 31-én pedig a Hajós-Bajai Koch Pincészet, valamint a Sziegl Pince mutatkozik be.

Ne hagyják ki idén sem a Borszerdákat, és élvezzék a csodálatos panorámát a Magyar Nemzeti Galéria teraszáról egy-két pohár finom bor társaságában!

Időpont: július 10., 18.00–22.00
Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria (1014 Budapest, Szent György tér 2.)

 









Top hírek





Hírlevél-feliratkozás