Bihary Péter: A kalandor – könyvbemutató a Könyvhéten





Az írónak idén már a hatodik könyve jelenik meg, A kalandor címmel, melynek bemutatója a Könyvhét keretein belül lesz.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.06.11.
könyvbemutató

A Könyvhéten, június 11-én, 17 órától az Álomgyár Kiadó standján várja az érdeklődőket Bihary Péter.

Fotó: Facebook

Az íróról:

Bihary Péter Dugonics-díjas magyar író. 1973-ban született Komlón. Még gyermekkorában Budapestre költözött családjával. A tanulmányai elvégzése után felszerelt a rendőrséghez, ahol több beosztásban is dolgozott egy évtizeden keresztül, így ezen időszak alatt tapasztaltak ihletik könyvei jó részét. Ezt követően egy évet töltött az Egyesült Államokban, majd visszatért Magyarországra, és a Liszt Ferenc repülőtér védelmi szolgálatánál helyezkedett el. 2015-ben kitelepült Németországba és azóta is Forbachban él családjával. Három leánygyermek édesapja.

Az írással 2019-ben kezdett foglalkozni. Publikációi jelentek meg rendszeresen internetes fórumokon, és ezek sikere adta meg a kezdő lökést az első regényhez. 2020-ban jelent meg első könyve, A veszett kutya. 2021-ben szerződött az Álomgyár Kiadóhoz.

Egy kis ízelítő a könyvről:

„Miért nem tudtatok soha szemből támadni? Tele van lyukkal a hátam!” Viharok nem csak az óceánon fenyegetnek! Bala a Balaton partján nőtt fel, az élete a vitorlázás és a szörf. Küldetésének tekinti, hogy egymaga megkerülje a földet hajójával. Nagyravágyó terveinek megvalósításához megfelelő anyagi háttérre van szüksége, ám a pénz hajhászása sok bonyodalmat okoz az életében. Úgy érzi, átok telepedett rá, amelyet Palatinus-átokként kezd el emlegetni, mert bármibe fog, bajt hoz rá, de dörzsöltségének és barátainak köszönhetően mindig kikeveredik szorult helyzetéből. Végül sikerül szponzorokat találnia, és nekivág az útnak, de az óceánon komoly megpróbáltatásokkal kell szembenéznie. Eközben híreket kap otthon hagyott szerelméről, amelyek a tenger veszélyeinél is aggasztóbbak, és Bala fontos döntésre kényszerül. Bihary Péter a való élet ihlette regényében megismerhetjük Bala, a kalandor és megszállott vitorlázó igaz történetét. Kalandjait figyelve magunk is elgondolkodhatunk, hogy lehet-e tudatosan jobb emberré válni, vagy csak a körülmények formálnak bennünket. Árulás, szerelem, politika, korrupció, erőszak és merész vállalkozások egész sora teszi izgalmassá az alkotást. Bihary Péter könyveinek különlegességét az a stílus adja meg, amivel átadja a gondolatait az olvasónak. Néha trágár, néha romantikus. Egy biztos, nem lehet skatulyába zárni.





Ezeket olvastad már?
Beszédes rajzok - Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Beszédes rajzok - Szerényi Gábor grafikusművész kiállítása

Startol az Eleven Tavasz

Startol az Eleven Tavasz

Versek anyákról és gyermekekről - Versbarátok klubja

Versek anyákról és gyermekekről - Versbarátok klubja

Óbudai Tavaszi Tárlat: helyi képzőművészek kiállítása Óbuda napja alkalmából

Óbudai Tavaszi Tárlat: helyi képzőművészek kiállítása Óbuda napja alkalmából

Top hírek

gasztronómia

Startol az Eleven Tavasz

Kezdve a gasztronómia szerelmeseivel, a kultúra és művészet kedvelőkön át, egészen az aktív kikapcsolódni vágyókig, mindenki megtalálhatja majd a számára legkedvesebb programot.





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás