Promontor asszonyai – tematikus séta Budafokon





A program időtartama: 17.00–18.30. Sétavezető: Vágvölgyi Anikó.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.08.07.
Budafok

Nők Budafokon. Nők, akik jelen voltak, és nők, akik sosem jártak Budafokon. Nők, akiknek az életműve közvetlen hatással volt a környék lakóira. Nők, akik szűkebb pátriánkhoz kapcsolódnak, de nemzetközi szinten is ismertek. És egy férfi, aki megőrizte az örökkévalóságnak őket.

Fotó: Facebook

Az olykor ma már érthetetlenül nehéz történelmi keretek között, az adott kor szabályai és lehetőségei közt mindig akadtak olyan nők, akik hétköznapjaik során is kiemelkedőt tudtak alkotni.

A sétán nem a klasszikus „mikor-mennyiért-milyen-nagyot” jellegű gazdasági vagy politikai vonalon közelítik meg a valaha itt élt nők életének egyes fejezeteit, hanem egy ennél sokkal ősibb – asszonyi, érzelmi, olykor gyarló emberi – szempontból. Keserédes és vidám történetek útján nyernek az érdeklődők betekintést a legkülönbözőbb társadalmi háttérrel rendelkező nők világába.

Az út végállomása az újonnan megnyílt Borgiorno, ahol a finom falatok mellett budafoki borválogatás és finom fröccsök segítenek abban, hogy együtt éljék át a résztvevők a pezsgő borkalandot. A csomag ára: 1800 forint, amely tartalmaz egy pohár bort és frissen sült sós rudat a Magdolna Udvarban.

További részletek itt.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás