RETRO RÁDIÓ

Tordai Bence: Kezdjük meg a direkt fegyverszállítást Ukrajnának!





A Párbeszéd politikusa leállítaná a paksi beruházást, „orosz kémeket” zavarna ki, és azonnal fegyvereket szállítana a háborúba.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2022.04.17.
veszélyes álláspont

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyűlési képviselője Facebookon számolt be a katinyi mártírok emlékműve előtti tiszteletadásról, ahol elmondta: „tisztelegtünk a több mint 22 ezer lengyel hadifogoly tiszt és értelmiségi emléke előtt, akiket egy embertelen szovjet–orosz diktátor parancsára mészároltak le Katinyban és másutt, a mai Oroszország és Ukrajna területén. És megemlékeztünk azokról a tízezrekről is, akiket ma mészárolnak le Ukrajnában a háborús bűnös orosz diktátor, Orbán szövetségese, Vlagyimir Putyin parancsára.”

Tordai Bence ezt posztolta: „a béke, a biztonság és az igazság érdekében… itt lenne a legfőbb ideje, hogy Magyarország is megkezdje a direkt fegyverszállításokat, és végrehajtsa a szankciókat:

az orosz kémbank, a benne és azon kívül működő orosz kémek kizavarását, és a putyini Paks 2 projekt leállítását, valamint hogy végre elkezdje a 12 éve elszabotált munkát: a magyar energiafüggetlenség erősítését.”

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője elkezdené a fegyverszállítást Ukrajnának MTI/Kovács Attila

Az ukrán nacionalisták is irtották a lengyeleket

A lengyeleket egyébként nem csupán a szovjetek irtották Katyinban, hanem az ukránok is Volhíniában: történelmi tény, hogy ukrán nacionalisták, az Ukrán Felkelő Hadsereg (UPA) fegyveresei 1943 és 1945 között mintegy 100 ezer lengyelt mészároltak le Volhíniában, a mai nyugat-ukrajnai Volinyi területen – írja a Mandiner. A náciellenes és szovjetellenes lengyel Honi Hadsereg (AK) partizánjai megtorló akcióiban pedig hozzávetőleg 20 ezer ukrán vesztette életét. Az UPA emberei több száz lengyel családot öltek meg volhíniai és kelet-galíciai falvakban 1943 és 1945 között. Sokakat bezártak a falu templomába, majd rájuk gyújtották az épületet. A szerencsétlenek elevenen megégtek. A gyilkosságok 1943 júliusában érték el csúcspontjukat. Legalább 100 ezer áldozatuk volt, de egyes becslések szerint a dupláját is elérhette ez a szám. Az áldozatok zömmel nők, gyermekek és öregek voltak. A tömeggyilkosságok egészen addig folytatódtak, amíg a Vörös Hadsereg 1944-ben el nem foglalta a területet.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás