„Nem készül el soha”, a melósok hetek óta csak ásítoznak a Lánchídon





Tíz nap után újra kimentünk, megnéztük: most is csak unatkozó és ásítozó munkásokat lehet látni a Lánchídon, pedig június 16-án teljesen lezárják Budapest egyik jelképét.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2021.06.04.
felújítás Lánchíd

A gyalogosok elől két és fél hónapja zárták le a Lánchidat, de azóta mintha nem történne semmi… ásítozó munkások, szervezetlenség, szeméthalmok… Mire számítsunk akkor a következő két évben, miután június 16-án a teljes forgalom elől lezárják a hidat?

2020 augusztusában írta ki újra a pályázatot a BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt. a Lánchíd felújítására. Nem meglepő módon ugyanazoktól a cégektől érkezett ajánlat, mint Tarlós István idején, csakhogy az akkori főpolgármester visszadobta a túlárazott terveket.

5 milliárd cégre szabva

Karácsonyék pályáztatását végül ugyanaz a cég nyerte, amelyik a korábbi városvezetés alatt kiírt pályázaton is a legkedvezőbb ajánlatot tette. Csakhogy az új ajánlat 5 milliárd forinttal több volt. Karácsonyék azért, hogy a pályázók köre bővülhessen, és az ajánlatok kedvezőbbek legyenek, beletették a pályázati kiírásba, hogy a nyertes kivitelező cég rögtön a szerződéskötés után 5 milliárd forint előleget kap. Ez pont annyi, mint amennyivel több a nyertes A-Híd Zrt. új ajánlata.

„Nem fog ez elkészülni soha”

A Lánchíd tényleges felújítása végül március 17-én kezdődött meg, ekkor zárták el a gyalogosforgalom elől a hidat, hogy darupályát és állványzatot építsenek. A Lánchídon áthajtók azonban a leggyakrabban azt láthatják, hogy a munkások céltalanul lézengenek, a híd korlátjára hajolva nézelődnek, vagy az árnyékba húzódva ülnek, és beszélgetnek. A látványról süt a szervezetlenség, amit az egyik munkás el is ismert.

„Nem fog ez elkészülni soha” – mutatott a Lánchídra, majd azzal indokolta véleményét, hogy a „főnökeik szanaszét vannak”. És valóban: a hídon zajló munkálatokban mintha teljes zűrzavar és szervezetlenség uralkodna.

Munka közben, azért van idő a gyors barátkozásra (Fotó: Metropol)

Tarlós István az InfoRádió Aréna című műsorában hasonlóan nyilatkozott. „Erősen kételkedem, hogy 2023-ra a komplett híd elkészülhet, mondhatni, meg leszek lepve, ha így lesz” – mondta a korábbi főpolgármester.

Több mint két évig le lesz zárva

A felújítás következő, komolyabb szakasza június 16-án kezdődik, akkor fogják teljesen lezárni a hidat. Mivel a munkálatok 2023 augusztusáig tartanak, legkorábban 2023 szeptemberében kaphatjuk vissza a hidat. Már amennyiben nem igazolódik be a hídépítő munkás jóslata, hogy végül sosem fog elkészülni egyik legnagyobb nemzeti kincsünk felújítása.

Ezt mondják a melósok

Ezeket a mondatokat kollégáink hallották a Lánchídon dolgozgató munkásoktól, amikor fotóztunk és forgattunk.

„Nem készül el ez soha”

„Annyira nem megy a munka...”

„A főnökök is szanaszét vannak.”

„Ketten visszük le a talicskát, mert én egy kicsit le vagyok sérülve… Meg aztán ketten föl is visszük. Utána meg ők ketten csavarják be a cuccokat.”

„Csinálhatunk egy fotót a telómmal, ha már itt újságíróskodtok ti is?”

Két jó mondat között egy kis pihenő (Fotó: Metropol)

 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás