Merész reformötlettel állt elő a Mi Hazánk, reagált a Fradi





Komoly újítást vezetne be a magyar csapatsportágak bajnokságaiban a Mi Hazánk sportkabinetjének elnöke, Nagy Attila, aki azt javasolja, a pályára lépők 50 százalékának kellene magyarnak lennie. A Ferencváros ellenzi a döntést.



Megosztás
Szerző: hc
Létrehozva: 2023.02.17.
Módosítva: 2023.02.17.
Fradi parlament Magyarország

Időről időre előkerül a légiósok számának a kérdése a magyar sportban, a Mi Hazánk sportkabinetje pedig  több javaslatot, beadványt készül előterjeszteni a parlament tavaszi ülésszakán.

Nagy Attila
Nagy Attila, a Mi Hazánk sportkabinetjének elnöke – Fotó: Mi Hazánk

A hazai csapatsportok nemzeti bajnokságaiban szeretnénk megvalósítani a javaslatunkat a tavaly júniusban bevezetett román sporttörvény mintájára. A pályára lépők 50 százalékának kellene magyarnak lennie, tehát nem a kispadon ülőkről vagy a kerettagokról van szó

– mondta Nagy Attila, a Mi Hazánk sportkabinetjének elnöke, amit a Sportal szemlézett. Az ötlete egyelőre vegyes fogadtatást kapott, a Ferencváros például ellenzi a döntést: 

A Mi Hazánk minden javaslata radikális, ahogy ez is az. Az FTC labdarúgócsapata esetében ez a nemzetközi kupaszereplést, a kupasikereket szüntetné meg, amit rendkívüli módon sajnálnánk

 – írta a klub sajtóosztálya. A magyar sztárklub átlagosan nyolc légióssal áll fel tétmérkőzésein. Az NB I-ben két olyan együttes van, amelyik csak magyar futballistákat alkalmaz, a Paks a hetedik helyen áll a tabellán, a Vasas pedig sereghajtóként szerepel.

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bozsik Péter igyekezett mindkét félnek igazat adni. „A személyes véleményem az, hogy sajnos rossz irányba tart a foci. A gazdag klubok ledolgozhatatlan előnyre tettek szert, a világ minden tájáról bármennyi sztárt összeszedhetnek, a többi csapat pedig csak bottal ütheti a nyomukat. De ez összetett jogi kérdés. A törekvés nemes, de hogy ezt törvényekkel lehet-e, kell-e szabályozni Magyarországon, abban nem vagyok biztos” – véli a tréner.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) anyagi támogatással igyekszik rávenni a klubokat arra, hogy több hazai játékost szerepeltessenek. „Az MLSZ számára stratégiai kérdés, hogy minél több hazai nevelésű fiatal kapjon szerepet az élvonalban. Szabályozók és jelentős anyagi ösztönzés támogatja évek óta a magyar tehetségek csapatokba történő beépítését. Elsősorban a klubok döntésein múlik az erőfeszítéseink sikere. A külföldi játékosok számának korlátozása kapcsán arra is figyelemmel kell lennünk, hogy az EU egyik deklarált alapértéke a munkaerő szabad áramlása – így igazán csak ösztönzőkkel lehet célt érni e tekintetben. Az MLSZ törekvése egyértelmű: a külföldi játékosokkal szemben a hazai labdarúgók minél nagyobb számban való szerepeltetését támogatja a sportág jövője és a magyar válogatottak sikere érdekében” – közölte az MLSZ.

A javaslatok a parlament tavaszi ülésszakán kerülhetnek előterjesztésre.





 





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás