RETRO RÁDIÓ

Nyitrai Zsolt: Szövetségben a bélyeggyűjtőkkel

A miniszterelnök főtanácsadója fogadta a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének képviselőit.Megosztás
Szerző: B.P.
2023.01.27. 10:59
Nyitrai Zsolt

Hazánkban csaknem 30 ezerre tehető a bélyeggyűjtők száma. Legjelentősebb hazai civil szervezetük a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ). „Magyarország Kormánya szerint a bélyeggyűjtők és az őket tömörítő szervezetek komoly szerepet játszanak nemzeti történelmünk, kultúránk megőrzésében, ezért kiemelt figyelmet fordít rájuk is kultúrpolitikája keretében” – nyilatkozta Nyitrai Zsolt, a miniszterelnök főtanácsadója, miután a MABÉOSZ helyzetéről, jövőjéről tárgyalt a szervezet vezetőivel.

Fotó: MABÉOSZ

A miniszterelnöki biztos kiemelte, hogy eddig a legjelentősebb közösen elért eredmény a területen, hogy 51 év után sikerült megvalósítani a tavalyi évben 44 ország részvételével megrendezett, „HUNFILEX 2022” elnevezésű bélyeg-világkiállítást Magyarország Kormányának kiemelt támogatásával
Az egyeztetésen részt vett Polgár László, a szövetség elnöke, Tisoczki Hajnalka ügyvezető igazgató és Erőss Tamás, a felügyelőbizottság elnöke is.

A szervezet elnöke elmondta, hogy több olyan pont van, amelyekben a jövőben is együtt kívánnak működni a Miniszterelnöki Kabinetirodával. Ezek közül kiemelten fontos a MABÉOSZ számára, hogy legyenek, akik tovább viszik a bélyegek gyűjtése iránti szenvedélyt. Mindenképpen szükséges, hogy bemutathassák minél több platformon a fiatalok számára ennek szépségét, és vonzóvá tegyék számukra ezt a szabadidős, értékőrző tevékenységet, ezzel is elősegítve a szervezet taglétszámának gyarapodását. 

A tárgyaló felek közös rendezvényekkel is segítik a célok elérését, Petőfi Sándor születésének 200. évfordulójának évében a költővel kapcsolatos tematikájú bélyegek kiállítását tervezik bemutatni. Közös törekvés továbbá, hogy a Magyar Postával régóta fennálló jó és eredményes kapcsolatot még tovább erősítsék.

A MABÉOSZ delegációja és a miniszterelnöki biztos megállapodott abban, hogy a korábban kialakított partneri kapcsolatot ápolni és lehetőség szerint még tovább fejleszteni kell, ezért a közeli jövőben együttműködési megállapodást kötnek, amelyben rögzítik a közös célokat.
 

 

Ezeket olvastad már?
Nagyon visszaesett az Európai Unió támogatottsága Magyarországon

Nagyon visszaesett az Európai Unió támogatottsága Magyarországon

Egyre közelebb vagyunk az atomháborúhoz

Egyre közelebb vagyunk az atomháborúhoz

Újabb meglepő hír III. Károly királyról, messze más apa, mint hittük

Újabb meglepő hír III. Károly királyról, messze más apa, mint hittük

Oroszország atombombát dob azokra, akik...

Oroszország atombombát dob azokra, akik...

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás