RETRO RÁDIÓ

„Drága a parkolás, bele kell építsük a munkadíjba!” – budapestiek mondták az új parkolási rendszerről – Videó!

Szeptember 5-től megváltoztak a parkolási tarifák Budapesten. A Metropol megkérdezte a fővárosiakat az új rendszerről.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.09.06. 06:00
XIV. kerület kendőzetlen vélemény

„Jó lenne, ha nem lenne több helyen fizetős a parkolás, mert olyan magasak a díjak, hogy az horror és sajnos bele kell építsük a munkadíjba” – mondta egy zuglóban parkoló fűtésszerelő, aki azon a részen hagyta autóját, amely szintén fizetős zónává válik. Budapest-szerte sorra kerülnek ki az új parkolóórák, 10 százalékkal nő a fizetős övezetek területe, a belvárosi órákat már átállították, és az új tarifával számolnak. A Metropol megkérdezte a fővárosiakat, hogyan élik meg a szeptember 5-től életbe lépő új parkolási rendszert.

Hétfő óta többet kell az automatákba dobni Zuglóban is Fotó: Világgazdaság

„Le kéne váltani Karácsony Gergelyt”

Nehéz lesz megszokni ott, ahol eddig ingyenes volt a parkolás. Esetünkben Zuglóban, ahol C zónába tartoznak majd ezek az utcák. Egyelőre itt még nem látni kihelyezett órákat.

Zoltán: „Fűtésszerelők vagyunk a kollégámmal, járjuk a kerületet, de megyünk máshova is Budapesten. Most itt kerestünk parkolóórát, de nem találtunk, úgyhogy itt hagytuk az autót. Büntetést nem kaptunk szerencsére, de akár meg is büntethettek volna. Jó lenne, ha nem lenne fizetős több helyen, mert az a baj, hogy bizonyos kerületekben annyira magas a parkolási díj, hogy az horror. Ezt muszáj vagyunk bele építeni a munkadíjunkba is sajnos.”

A drágulás miatt a parkolási díjat a fűtésszerelőknek is be kellett építeniük a munkadíjba Fotó: Metropol

József:Le kéne váltani Karácsony Gergelyt. Az kéne! Látja most megint mi van, emelte a parkolási díjat korábban pedig hatalmas dugókat okozott.”

József leváltatná Karácsony Gergelyt a sorozatos hibák miatt Fotó: Metropol

Erzsi: „Annyiban egyetértek az parkolási díjak emelésével, hogy idejárnak a »tizedik határból« is nagy teherautókkal és akik itt laknak azok meg nem tudnak sehol megállni. Volt már, hogy összeverekedtek a parkolóhelyek miatt.”

Lajos: „Ez itt bele fog esni a fizetős részbe, de ez hülyeség, mert valójában csak egy ideiglenes várakozóhely. Akkor majd ez is fizetős lesz? Katasztrófa! Ez a hülyeségek netovábbja.”

Lajos szerint ott is fizetni kell majd, ahol ideiglenes várakozóhely van Fotó: Metropol

Judit: „Hát egész Budapest fizetős lesz. Én direkt a belvárosból jövök ide ki levegőztetni a gyereket. Erzsébetvárosból jövök a jó levegőre, ha itt is kell majd fizetni, akkor ez van, nincs mit tenni.

Ezeket olvastad már?
Február 18. - ezt a dátumot írja be a naptárába

Február 18. - ezt a dátumot írja be a naptárába

Február 5-én életbe lép az Európai Unió olajembargójának második fázisa - Videó!

Február 5-én életbe lép az Európai Unió olajembargójának második fázisa - Videó!

Novák Katalin: Isten éltesse a ma 75 éves Kern Andrást! - Fotó!

Novák Katalin: Isten éltesse a ma 75 éves Kern Andrást! - Fotó!

Nyitrai Zsolt: Szövetségben a bélyeggyűjtőkkel

Nyitrai Zsolt: Szövetségben a bélyeggyűjtőkkel

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás