RETRO RÁDIÓ

Kifakadtak a kárpátaljai magyarok: Márki-Zay ellenünk hergelte magyarországi honfitársainkat

Nem kértünk mi semmit az anyaországi baloldaltól, mégis kaptunk. Ismét akkorát rúgtak belénk, amekkorát csak tudtak! – írta közösségi oldalán a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete Márki-Zay kijelentésére reagálva.Megosztás
Szerző: Metropol
2022.03.01. 10:59
bántás

Ahogy arról az Origo is beszámolt, vasárnap esti bejelentkezésében megdöbbentő módon hergelt Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje a kárpátaljai menekültek ellen.

Nem kértünk mi semmit az anyaországi baloldaltól, mégis kaptunk. Ismét akkorát rúgtak belénk, amekkorát csak tudtak” – írta Márki-Zay mondataira reagálva a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete.

Hozzátették, a baloldal „ahelyett, hogy legalább most békén hagyna minket, a kampányhajrá miatt ismét ellenünk hergelte magyarországi honfitársainkat” – írja az Origo.

Arra kérték az anyaországiakat, hogy „ne üljenek fel az ellenzék propagandájának. Emlékezzünk vissza, hogy a magyarországi baloldal hányszor uszított a határon túli magyarok ellen. Különösen fáj nekünk 2004. december 5-e, amikor Gyurcsány Ferenc és a baloldal szembefordította a magyart a magyarral.

Kiemelték, ezekben az időkben megfontoltságra és nemzeti egységre van szükségünk, éljünk akár Budapesten vagy Beregszászon!

Márki-Zay vasárnap esti bejelentkezésében kezdte támadni a kárpátaljai magyarokat és a háború elől onnan menekülőket.

Az is tény, hogy míg korábban át kellett jönniük a határon aznap, és a lakhatatlan ingatlanba bejelentkezett 200 egyikeként leadták a szavazatukat a Fideszre. Most nem kell átjönni, mert már itt vannak. Tehát hogy azok, akik átjöttek 60 ezren, azok jelentős része szerintem magyar szavazópolgár, tehát ők valamivel könnyebben fognak tudni szavazni” – fogalmazott az ellenzék miniszterelnök-jelöltje.

Ezeket olvastad már?
Szijjártó Péter: Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára

Szijjártó Péter: Magyarország segélyszállítmányt küld a földrengés szíriai károsultjai számára

Kocsis Máté: Válasz finn politikusok és állampolgárok megkereséseire

Kocsis Máté: Válasz finn politikusok és állampolgárok megkereséseire

Így akarják megbüntetni Magyarországot

Így akarják megbüntetni Magyarországot

Újra csökkenek az árak

Újra csökkenek az árak

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás