„Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba” – botrányosan fogalmazott Karácsony a Magyar Zene Házáról





Márki-Zay Péter az elmúlt időszakban többször is felháborítóan sértő kijelentéseket tett különböző társadalmi csoportokra. Úgy néz ki, a főpolgármester sem akar lemaradni.



Megosztás
Szerző: Metropol
Létrehozva: 2022.01.26.
felháborító

Mint arról korábban a Metropol is beszámolt, a hétvégén adták át a Magyar Zene Házát. Az épülettel kapcsolatosan a főpolgármester is megszólalt, mint fogalmazott, az épületnek a létrejötte nem a kultúra, hanem a barbár erőszak jegyében történt”.

„Platángyilkos” Magyar Zene Háza

Karácsony Gergely lényegében elismételte álláspontját a Klubrádióban is, a műsorban azt mondta, továbbra sem érti, hogy azok az épületek, amiket a Városligetben építettek, miért nem valahol máshol épültek meg, és hogy miért nem hagyták meg a parkot parknak.

A műsorvezető felvetésére, hogy a Zene Háza az egy „lápon nőtt virág, Karácsony azt felelte: szerinte valójában a Városliget egy mocsár, ezért is élnek ott „fantasztikus platánok” és növények, amik jól érzik magukat. A főpolgármester kifejezte aggodalmát, miszerint a platánok tíz év múlva kipusztulhatnak, álláspontja szerint a Magyar Zene Háza miatt.

Karácsony Gergely megosztotta azon álláspontját is, miszerint a „XXI. században egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, ami talán belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk”.

Karácsony Gergely kérjen bocsánatot!

Rétvári Bence Facebook-oldalán osztotta meg Karácsony Gergely botrányos szereplését a Klubrádióban, és felszólította a főpolgármestert, hogy kérjen bocsánatot.

A Klubrádióban Karácsony Gergely elmondta, hogy szerinte belefér az, ha valaki belepisil a szenteltvíztartóba: „Egy parkban építkezni olyan, mint belepisilni a szenteltvíztartóba egy templomban, szóval végül is belefér, csak tönkreteszi azt, amiért ott vagyunk.”
Józan ésszel fel nem fogható, hogy valakinek hogy jut eszébe egyáltalán ilyen, miért pont egyházi szimbólumokkal köti össze vulgáris gondolatait, és miért mondja azt, hogy egy ilyen cselekedet „végül is belefér”. Ez lenne a kifinomult, belvárosi, értelmiségi stílus? Ők hibáztatnak még másokat a közbeszéd hangnemének eldurvulása miatt? Tényleg ennyi tiszteletet sem érdemelnek a keresztények? Ez a mondat nemcsak a hívőket, de minden jóérzésű embert megbotránkoztat. Félelmetes belegondolni abba, ha a nyilvánosság előtt így beszélnek a keresztényekről, miket mondhatnak zárt ajtók mögött. A baloldal hetek óta újabb és újabb társadalmi csoportokat sérteget folyamatosan” – írta a képviselő bejegyzésében.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás