RETRO RÁDIÓ

Deutsch Tamás: választások közeledtével a baloldal egyre több álhírt terjeszt a kormányról

A magyar baloldal képviselőitől már megszokott, hogy a magyar kormányról és a hazájukról álhíreket és rágalmakat terjesztenek, és ez a jelenség a magyarországi országgyűlési választások közeledtével várhatóan erősödni fog – figyelmeztetett Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti (EP-) képviselője kedden.Megosztás
Szerző: metropol
2022.01.11. 14:10
hazugság

Deutsch Tamás arra reagált, hogy Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom EP-képviselője nemrégiben levelet írt az EP képviselőinek, amelyben azt állította: a magyar kormány aktívan támogatja, és 100 millió euróval segítette Milorad Dodik boszniai szerb vezető kampányát a Bosznia-Hercegovina megosztására irányuló politikai stratégiájának megvalósítása érdekében.

Cseh nyugtalanítónak nevezete, hogy egy kiszivárgott dokumentum azt sugallja, Várhelyi Olivér szomszédságpolitikai és bővítési biztos nyíltan összejátszott Dodikkal egy Bosznia-Hercegovinától történő esetleges elszakadás érdekében.

Deutsch Tamás, az Európai Parlament képviselőinek írt levelében kijelentette:

Ezen valótlan híresztelések jellemzően komolytalanok és nem is érdemelnek különösebb figyelmet. Cseh Katalin levelében megfogalmazott vádak azonban egy fontos európai ügyet, nevezetesen az Európai Unió nyugat-balkáni bővítését érintik, ezért szükséges reagálni rájuk” - írta.

Cseh Katalin a Momentum EP-képviselője (Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

Felhívta a figyelmet arra, hogy a momentumos EP-képviselő által hangoztatott állítások hamisak, amelyeket mind az Európai Unió bosznia-hercegovinai delegációja, mind maga az érintett, Várhelyi Olivér több sajtónyilatkozatban a leghatározottabban cáfolt. Valójában Várhelyi biztos november végi bosznia-hercegovinai látogatása során minden vezetőnek határozottan felhívta a figyelmét arra, hogy lépéseket kell tenniük a feszültség enyhítésére, elkerülve a bizalmat és az állami intézményeket aláásó további retorikákat és lépéseket - közölte.

A Fidesz EP-delegáció vezetője azt is megjegyezte, hogy Cseh Katalin súlyos korrupciós ügybe keveredett, amelynek kapcsán jelenleg is folyik a nemzeti és európai uniós hatóságok vizsgálata.

Így nem véletlen, hogy Cseh Katalin mindent megtesz, hogy elterelje a figyelmet a számára kínos ügyről. Az pedig, hogy egy magyar európai parlamenti képviselő éppen a hazája által delegált európai biztost támadja, sokat elárul a magyar baloldalról” - tette hozzá Deutsch Tamás.

Ezeket olvastad már?
LMBTQ-aktivisták foglaltak el egy állami Capitoliumot Amerikában

LMBTQ-aktivisták foglaltak el egy állami Capitoliumot Amerikában

Orbán Viktor: A világháború veszélye nem irodalmi túlzás

Orbán Viktor: A világháború veszélye nem irodalmi túlzás

Dömötör Csaba: Tényleg érdemes lenne erre a társaságra bízni az országot?

Dömötör Csaba: Tényleg érdemes lenne erre a társaságra bízni az országot?

Gála: Gödöllőn gyűlt össze a magyar horgászsport elitje

Gála: Gödöllőn gyűlt össze a magyar horgászsport elitje

Top hírekEzek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás