Szabó Tímea rejtélyes múltja, van-e nemzetbiztonsági ügy?





Szabó Tímea és egy amerikai diplomata életútja hosszú ideig feltűnően sokszor összeért, derül ki a Kontra cikkéből.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.12.10.
cia

Az előzmények

Egy csütörtökön nyilvánosságra hozott hangfelvételen Bajnai Gordon bizalmasa, Gansperger Gyula azt állította, hogy Szabó Tímea annak idején a CIA-nek dolgozott.

Szabó Tímea közli, perelni fog

A képviselő gyorsan cáfolta a híresztelést, és perrel fenyegette meg az ügynökvádat megfogalmazó Gansperger Gyulát.

A Kontra kutatásának lényege

A Kontra meglehetősen érdekes információkat talált a politikus múltjával kapcsolatban, és azt írják:

Szabó budapesti angol nyelvű újságoknál alapozta meg nemzetközi kapcsolatait, aminek során megismerkedett egy Daniel Langenkamp nevű amerikai férfival.

Langenkamp jelenleg befolyásos diplomata, a kijevi amerikai nagykövetség sajtóattaséja. Nem mellesleg 2004 óta az amerikai külügyminisztérium állományának a tagja. Arról nem is beszélve, hogy kormányzati tisztségviselőként erős titkosszolgálati kapcsolatokkal rendelkezik. Magyarán Szabó Tímeának nem akármilyen mentora lett: villámgyorsan szélesre nyíltak előtte a kapuk, aminek köszönhetően hamar meg tudott mártózni a nemzetközi politika boszorkánykonyhájában.

Langerkamp és Szabó Tímea 2002-ben – teljesen lehetetlen módon, a budapesti lapoktól egyenesen – a Harvard egyik rejtélyes kutatóprogramjában bukkantak fel, ráadásul papíron az ENSZ megbízásából dolgoztak. „Hosszú éveken át nagyon szorosan együtt mozogtak: Budapesten újságot írtak, Bostonban kutattak, Kabulban terepre mentek, sőt, a washingtoni Fehér Háztól két perc sétára is laktak, ugyanis létezik egy adatbázis, amelyben rá lehet keresni az amerikai címekre, cégekre, illetve és az országban megforduló személyekre. A precíz nyilvántartás segítségével a kilencvenes évek végéig vissza lehet keresni az adatokat. A rendszer kiadta Szabó Tímeát, mégpedig egy némileg meglepő helyen: Washingtonban. Ennél már csak az volt meglepőbb, hogy kivel tartózkodott egy fedél alatt: Daniel Langenkamppal. Az viszont nem derült ki az elérhető adatokból, hogy mettől meddig éltek itt”.

Miután elváltak az útjaik, a saját hazájukban folytatták: Szabó a magyar parlamentben, Langenkamp az amerikai külügyben.

Nem kell részletesen ecsetelni, miért aggályos ez egy magyar parlamenti képviselő esetében. Ezt úgy hívják: nemzetbiztonsági ügy – írta meg a Ripost a Kontra cikke alapján.





Top hírek







Hírlevél-feliratkozás