A napelem egy lehetséges válasz az emelkedő energiaárakra





Szerte Európában és hazánkban is egyre emelkedő árakkal szembesülnek azok a vállalkozások, akik a szabadpiacról szerzik be az áramot. Ugyanakkor az ügyfelek és a vásárlók a klímaváltozás elleni harc jegyében a legtöbb cégtől már elvárják a fenntartható működést. A hatékony energiafelhasználás és a fenntartható megoldások bevezetése kéz a kézben járnak, és hosszú távú választ jelenthetnek az emelkedő energiaárak okozta költségnövekedésre. (X)



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.11.15.
napelem

A vállalkozások életében egyre inkább felértékelődnek az olyan környezetbarát technológiák, mint a napelemes rendszerek. Hiszen amellett, hogy költséghatékony működést tesznek lehetővé, csökkenteni tudják az energiaárak emelkedése okozta kockázatokat azzal, hogy az ügyfél saját maga termeli meg a felhasznált villamos energiája jelentős részét. Ez elősegíti a stabilitást, ami egy vállalat életében elengedhetetlen a hosszú távú működéshez. A fenntartható megoldások bevezetése ugyanakkor növelhetik az ügyfelek, partnerek és beszállítók szemében is a vállalkozás értékét, így közvetetten üzleti hasznot is hozhat.

Képek forrása: E.ON

Miért érdemes belevágni a napelem-telepítésbe?

Azoknak a vállalkozásoknak, amelyek folyamatosan fejlődni szeretnének és a hálózatról vételezett fogyasztásuk teljes vagy részleges csökkentését tűzték ki célnak, érdemes megfontolniuk az energetikai fejlesztést. Az E.ON Solar környezetbarát megoldást nyújt az egyénre, pontosabban a vállalkozásra szabott napelem-konstrukcióval. A felszereléshez nem feltétlen szükséges jelentős szerkezeti átalakítás, hiszen a napelem egyik nagy előnye, hogy több erre alkalmas felületre is telepíthető: üzlethelyiség, irodaépület, csarnokok, üzemek erre műszakilag alkalmas tetejére, de még üresen álló földterületekre is. Ráadásul amikor a nap energiáját hasznosítjuk, nem szabadul fel káros anyag, így nem szennyezzük a légkört.

Az energiavállalat a piacon jelenlévő megoldásoktól eltérően nem éves fogyasztás alapján ad ajánlatot, mivel hosszú távon problémát okozhat, ha a napelemes rendszer felesleges energiát termel. Az E.ON helyette egyedi módon, negyedórás fogyasztási adatok alapján igazítja a cégek tevékenységéhez a napelemes rendszereket. A beruházás így gyorsabban térülhet meg annak köszönhetően, hogy a napelemes rendszer nem túlméretezett, hanem optimális méretű lesz.

Képek forrása: E.ON

Talán kevésbé ismert lehetőség, hogy a napelemek vásárlása mellett a vállalkozások az E.ON-nál PPA (Power Purchase Agreement), azaz havidíjas szolgáltatási díjas konstrukciót is választhatnak. Ennek lényege, hogy az energiavállalat finanszírozza a napelemes rendszert és telepítését, amely az energiavállalat tulajdonában marad. Az E.ON-nal kötött megállapodásnak megfelelően a felhasználó ezen keresztül megújuló energiát tud vételezni a naperőmű által megtermelt villamos energia formájában. Az együttműködés időtartamát az energiavállalat és az ügyfelek minden esetben közösen állapítják meg, a vállalkozás igényeire optimalizálva. Fontos kiemelni, hogy ez a lehetőség a nagyobb, 500 kVA feletti teljesítményű napelemes rendszerek esetében vehető igénybe.

Képek forrása: E.ON

Együttműködés a tervezéstől a kivitelezésig

Az energiacég a folyamat minden elemében ügyfelei mellett áll, a tervezéstől a kivitelezésig: az engedélyeztetést, üzemeltetést és karbantartást is szakemberei végzik, így kulcsrakész megoldásokkal szolgálnak. A felszerelt napelempanelekre 12 év gyártói és 25 év teljesítménygaranciát nyújt. Magyarországon pedig már több mint 15 000 ügyfél igazolhatja, hogy az E.ON partner, ha napelem-telepítésre kerül sor.

Ha szeretne többet tudni az E.ON napelemes megoldásairól, keresse fel a következő oldalt és kérje szakértőink segítségét! (X)





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás