RETRO RÁDIÓ

Mutatjuk! Itt változik a forgalom rendje Budapesten! Ezeken a helyeken kell lezárásra számítani

Összeszedtük a nap legfontosabb történéseit. Milyen idővel indul a hét, illetve, hogy hogyan változik a közlekedés a VIII. kerület legforgalmasabb terén.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.06. 05:30
ez lesz ma

Egy kicsit még visszatér a nyár!

Időjárás szempontjából jó idővel indul a hét. Ma sok felé napsütésre kell számítani, kellemes korai őszi idő lesz. A szikrázó napsütést csak néha zavarhatják gomolyfelhők. Reggel még párás, ködös lesz időjárásunk, de a nap folyamán ez szépen feloszlik majd. Csapadékra nem kell számítani. Az északkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 13 fok között alakul. A legmelegebb órákban 24-25 fokot is mérhetünk. A hét további részében egy folyamatos hőmérséklet emelkedés veszi kezdetét, és egy kis időre még élvezhetjük nyári időt.

Reggel csípős idő várható, azonban napközben még lehet részünk meleg pillanatokban Fotó: Nagy Zoltán/Metropol

Változik a közlekedés a Blaha Lujza téren!

Mától újabb forgalmi rend lép életbe a Blaha Lujza téren, így hétfőtől kezdve a belső és a külső sáv helyett irányonként a belsőket használhatják az autóval közlekedők. Így a felújítás ugyanúgy két-két sávon halad majd, csak éppen másik sávokon. A Nagykörúton továbbra is irányonként egy sáv járható. A tér belső, legnagyobb része továbbra is lezárva marad, tehát sem a gépjármű-, sem a gyalogosforgalom nem használhatja, illetve a gyalogosforgalom által használt legtöbb járdafelületen, valamint a szökőkutak környékén is folytatják a felújítási munkákat. A korábbi korlátozások továbbra is érvényben maradnak, így a 4-es és a 6-os villamosok továbbra is közlekednek, valamint a 7-es buszcsalád járatait továbbra is lehet használni.

A tér belső része továbbra sem járható a forgalom számára Fotó: Metropol/Keresztesi Balázs

Így módosul a közlekedés Budán

Filmforgatás miatt forgalomkorlátozásokra kell számítani az első kerületben. A rendőrség felhívja az arra közlekedők figyelmét, hogy ne a megszokott rend szerint közlekedjenek.

Tilos megállni!

 • Ma éjfélig az I. kerületben, a Lovas út 1-3. szám előtti parkolóban, Lovas út 4. számmal szemben a lépcsőfeljáró két oldalán, Lánchíd utcai parkolóban.
 • Ma éjféltől holnap éjfélig az I. kerületben, a Lovas út 4. szám előtt, Lánchíd utca a Várkert bazárral szemben, Lánchíd utca a Várkert bazár két végénél.
 • Szakaszosan lezárják!

 • Ma reggel 6 órától 18 óráig az I. kerületben, a Lovas utat 1-3. szám előtt, Lánchíd utcát a Várkert Bazár előtt.
 • Ma még lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra

  Szeptember 6-ig lehet jelentkezni az őszi érettségi vizsgákra. A felmérőket október és november között tartják. A jelentkezési lapokat vagy a kormányhivatalokba vagy a vizsgára kijelölt iskolákban lehet. Az őszi érettségi szezon 2021. október 15-én kezdődik a nemzetiségi nyelv és irodalom írásbelikkel, az utolsó írásbeli pedig október 28-én lesz. A szóbelikre november 11-e és 26-a között rendezik.

  62 éve adták el az első Barbie-babát!

  1962-ben ezen a napon adták el először az első Barbie-babát. Az első ilyen játékot a Mattel Játékgyártó cég hozta forgalomba. A nyilvánosság először a New York-i American International Toy Fairen láthatta 1959 március 9-én.

  A Barbi babák hatalmas népszerűségnek örvendenek a gyerekek körében a mai napig /Képünk csak illusztráció Fotó: Shutterstock

  162 éve avatták fel a Dohány utcai zsinagógát!

  1859-ben ezen a napon ünnepélyes keretek között adták át a VII. kerületben található mór stílusú zsinagógát. Ez Európa legnagyobb zsinagógája. A Dohány utcai zsinagógát 5 év alatt építették meg a kerületben.

  Isten éltesse Bagi Ivánt!

  Ma ünnepli 45. születésnapját Bagi Iván előadóművész, műsorvezető, humorista. 1998-ban társával Nacsa Olivérrel megnyerte Magyar Rádió Humorfesztiválját. Azóta számos televízióban láthattuk őket, jelenleg a Bagi–Nacsa Orfeumában szerepel. 2019-ben munkásságát Karinthy-gyűrűvel jutalmazták.

  Isten éltessen Bagi Iván! Fotó: Világgazdaság/Kallus György

  Ebben az utcában nem érdemes megállni!

  Ma 7 és 16 óra között takarítják a járdát Ferncvárosban Mihálkovics utcában és az Ernő utcában. Az önkormányzat azt kéri, hogy ne parkoljanak ebben az időszakban, ebben a két utcában.

  Ezeket olvastad már?
  Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

  Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

  Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

  Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

  Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

  Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

  Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

  Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél-feliratkozás