RETRO RÁDIÓ

Ennyit csökkent Karácsony Gergely népszerűsége az elmúlt hónapokban





Már a kormánykritikusok és a budapestiek körében is bezuhant Karácsony Gergely főpolgármesteri tevékenységének lakossági megítélése – derül ki a Real-PR 93. kutatásából.



Megosztás
Szerző:
Létrehozva: 2021.09.07.
elemzés

Míg korábban a főpolgármester munkájával a teljes felnőtt népesség 31 százaléka volt elégedett, addig ma már csak 20 százalékuk. Azaz bő két hónap alatt 11 százalékpontos csökkenés látszik a főpolgármester munkájának megítélésében a Real-PR 93. felmérése alapján.

A nyári hónapokban nap mint nap megtapasztalhatták a fővárosban közlekedők Karácsony Gergely városvezetői munkájának negatív hatásait: a folyamatos közlekedési dugókat, a jelentősen megnövekedett utazási időtartamokat. Emellett a közterületi szemétgyűjtők harmadának leszerelése takarékossági céllal sem javította a város köztisztasági helyzetét. Tehát elsősorban gyenge városvezetői teljesítményével magyarázható Karácsony népszerűtlensége, ráadásul a politikus a miniszterelnök-jelölti kampányában sem tudott az elmúlt három hónapban világos jövőképet felvázolni a választás utáni időkre.

Ezek alapján nem meglepő, hogy 31 százalékról 20 százalékra csökkent júniustól szeptember első napjáig Karácsony Gergely munkájával elégedettek száma. A baloldali főpolgármester tevékenységének hatását leginkább érzékelők, azaz a budapestiek körében 8 százalékpontos visszaesés látszik, jelenleg csupán a lakosság 34 százaléka elégedett a városvezetővel. A vidéki lakosság körében ennél is jelentősebb a visszaesés: 12 százalékpontos csökkenéssel csak 16 százalékuk elégedett a főváros vezetőjével.

Tehát mindkét vizsgált csoportban jelentős visszaesés tapasztalható

Forrás: Real-PR 93

Fontos megállapítása a kutatásnak, hogy minden lakossági csoportot figyelembe véve a kormányfőkritikusok körében történt a legnagyobb visszaesés. Míg korábban 56 százalékuk volt elégedett a főpolgármester munkájával, most csupán 34 százalékuk. Ez a zuhanás az átlag visszaesésnél is jelentősebb. A kormányfőpártiak körében csak hibahatáron belüli csökkenés látható.





Ezeket olvastad már?
Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Máthé Zsuzsa: ma több gyermek él rabszolgasorban, mint valaha!

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Bejelentést tett a Lidl és az Aldi: mindenkit érint, aki még megy boltba karácsony előtt

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Top hírek





Ezek is érdekelhetik



Hírlevél-feliratkozás