RETRO RÁDIÓ

Itt vannak a nemzeti konzultáció részletes eredményei

1 millió 423 ezren töltötték ki a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációs kérdőívet, a kormány most részletesen is beszámolt a 14 kérdésre adott válaszok eredményeiről.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.09.14. 16:02
eredmények

Szeretnénk köszönetet mondani mindenkinek, aki részt vett a járvány utáni életről szóló nemzeti konzultációban. Az eredmények alapján olyan döntések születnek majd, amelyek nagy és érezhető segítséget jelentenek több millió embernek. A kormány ezeket a döntéseket már előkészítette és hamarosan meg is hozza” – írták a kormany.hu oldalon.

 • A válaszadók 96 százalék ért egyet azzal, hogy veszélyesebb korszak kezdődött, Magyarországot meg kell erősíteni.
 • A válaszadók 94 százaléka szerint a lehető leggyorsabban meg kell emelni a minimálbért, 98 százalékuk pedig fontosnak tartja, hogy a családtámogatások, a nyugdíjak és a munkát terhelő alacsony adók alkotmányos védelmet kapjanak.
 • Ugyanakkor 99 százalék szerint el kell érni, hogy Európában Magyarországon legyenek a legalacsonyabbak a munkát terhelő adók.
 • A konzultálók 95 százaléka támogatja, hogy a gyermeket nevelő szülők kapják vissza a 2021. évben befizetett adójukat az átlagbér adószintjéig, 91 százalékuk szerint pedig a hitelmoratóriumot a rászorulók számára meg kell hosszabbítani.
 • A véleményt formálók 98 százaléka nyilatkozott úgy, hogy Magyarországnak minden vitában ki kell állnia az érdekeiért, 99 százalék pedig egyetért azzal, hogy a multinacionális nagyvállalatok fizessék meg a környezetromboló tevékenységük árát.
 • A válaszadók 97 százaléka helyesnek tartja, hogy a törvény korlátozza a gyermekekre irányuló szexuális propagandát, 98 százalékuk szerint pedig Magyarországnak ellent kell állnia a Soros-szervezetek nyomásgyakorlásának.
 • A konzultálók 97 százaléka szerint szükség van az egészségügyi vízum előírására, ha valaki járvány sújtotta országból akar beutazni Magyarországra.
 • Ugyanakkor csaknem minden válaszadó, a konzultálók 99 százaléka utasítja el a migránsok kötelező szétosztását, vagyis csaknem mindenki egyetértett azzal, hogy nem lehet rákényszeríteni a migránsokat egyetlen országra sem.
 • Továbbá 98 százalék szerint a járvány utáni első két évben „járványügyi migránsstopra” van szükség, és 94 százalék támogatja magyar vakcinagyár létrehozását - sorolják az eredményeket.
 • „Az eredmények alapján olyan döntések születnek majd, amelyek nagy és érezhető segítséget jelentenek több millió embernek. A kormány ezeket a döntéseket már előkészítette és hamarosan meg is hozza” - fogalmaznak a kormany.hu-n.

  IDE KATTINTVA nézheted meg az összes többi kérdést, és a rájuk adott válaszok százalékos arányát is a kitöltők között.

   

  Ezeket olvastad már?
  Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

  Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

  Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

  Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

  Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

  Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

  Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

  Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

  Top hírek

  Ezek is érdekelhetik  Hírlevél-feliratkozás