RETRO RÁDIÓ

Budapesti borbárban egyeztetett a Telex főszerkesztője Karácsony emberével

Dull Szabolcs és Dorosz Dávid május 8-án szombaton találkoztak egy Király utcában található bárban. Az esti találkozó rendkívül jó hangulatban telt, érezhetően a felek régóta ismerik egymást. Az összejövetel pont egy héttel azelőtt volt, hogy Karácsony Gergely bejelentette indulását a baloldali előválasztáson.Megosztás
Szerző: Metropol
2021.05.17. 09:37
tárgyalás

A Pesti Srácok.hu egyik újságíróját értesítette egy ismerőse, hogy együtt látta Dull Szabolcsot és Dorosz Dávidot egy budapesti szórakozóhelyen.

A szemtanú arról tájékoztatta a lap munkatársát, hogy a Telex főszerkesztője és a Párbeszéd kampányfőnöke hosszasan egyeztetett.

A találkozóról megkérdezték az érintetteket is, mire Dorosz Dávid sajtós munkatársa annyit árult el, hogy ő nem lát semmi kivetnivalót abban, hogy Dorosz találkozott Dullal. A Telex főszerkesztője e-mailben erősítette meg a találkozó tényét, de szerinte ez nem veszélyezteti munkája független objektivitását – írja a Pesti Srácok.hu.

Politikai újságíróként számos kormánypárti és ellenzéki politikust ismerek, és ha találkozunk, beszélgetünk is. Aki ebből azt a következtetést vonja le, hogy ez hatással van egy újság függetlenségére, az rosszindulatú, és/vagy nem érti az újságírás lényegét.” – kapta válaszul a portál.

Dull Szabolcs volt egyébként az Index korábbi főszerkesztője, aki kirobbantotta tavaly nyáron az Index-balhét. Akkoriban több újság is arról írt, hogy a botrány közben folyamatosan egyeztetett baloldali politikusokkal. Dull ekkor is arra hivatkozott, hogy politikai újságíróként szokott politikusokkal egyeztetni. Úgy fest, hogy ez bevett kommunikációs formula a Telex főszerkesztőjénél.

Dorosz Dávid korábban Karácsony Gergely helyettese volt, de úgy döntött a Párbeszéd, hogy inkább a kampányban kell segítenie a baloldalt, ezért lemondott a pozícióról. Pont a Dullal történt találkozó után jelentette be az MSZP és a Párbeszéd, hogy Pest megye 5. számú választókerületében őt indítják parlamenti képviselőjelöltnek. A döntésről természetesen beszámolt a Telex is.

Ezeket olvastad már?
Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Napjaink vannak hátra: Tovább bővül a fizetős parkolás Budapesten

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Változás jön! Bejelentést tett a Lidl

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Minden készen áll Ferenc pápa látogatására

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Békepárti, migrációellenes republikánus sztárpolitikus tart előadást Budapesten

Top hírek

Ezek is érdekelhetikHírlevél-feliratkozás